Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentették a Cseh Katalin által korábban vezetett céget

2021. december 10. 11:35
A momentumos EP-képviselő vezette a Pannónia Nyomda Kft.-t 2013 és 2018 között, és több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban.

A Gazdasági Versenyhivatal feljelentést tett a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál költségvetési csalás gyanúja miatt a Pannónia Nyomda Kft. ellen – írja az Origo. Ez az a cég, amelyet Cseh Katalin momentumos EP-képviselő vezetett 2013 és 2018 között, és több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban. 

Cégháló a momentumos politikus körül

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, az Anonymus-maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft., és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

Kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Lépett a Gazdasági Versenyhivatal

Az Origo kérdésére a Gazdasági Versenyhivatal közölte: az említett üggyel kapcsolatban érkezett panasz vizsgálata folyamatban van. Az ennek során feltárt és beszerzett adatok, információk alapján a Gazdasági Versenyhivatal egy új panaszos eljárást is megindított, továbbá feljelentést tett a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál költségvetési csalás gyanúja miatt, valamint tájékoztatta a Közbeszerzési Hatóságot és az OLAF-ot.

***

Hivatalos: házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősíttette lapunknak, hogy helyszínen a testület nyomozói intézkedtek. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés