Pegasus-ügy: az izraeli kormány szerint Magyarországon durva visszaélések történtek

2021. december 8. 11:26
Válaszul a történtekre a zsidó állam szigorította a kibertechnológia exportjára vonatkozó szabályokat – számol be a Süddeutsche Zeitung.

A Süddeutsche Zeitung arról cikkezett, hogy az izraeli kormány reagált a Pegasus kémszoftver körül kialakult botrányra. A cikkben Magyarországot is azok között az országok között említik meg, ahol kutatások szerint a kémszoftverrel durva visszaélések történtek. Válaszul a történtekre Izrael szigorította a kibertechnológia exportjára vonatkozó szabályokat. A kiadott közleményben az áll, hogy „a súlyos bűncselekmények és a terrorcselekmények fogalommeghatározását megszigorították, hogy megakadályozzák a határok elmosódását ebben az összefüggésben”.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a „véleménynyilvánítás vagy kritika” nem tartozik a terrorista vagy bűncselekmény kategóriába. A Calcalist izraeli üzleti magazin korábban megírta, hogy 102-ről 37 államra csökkent azoknak az országoknak a száma, ahová izraeli kibertechnológiát lehet exportálni. A jelentés szerint a listán elsősorban nyugat-európai országok, valamint az USA és Kanada szerepelnek, de például Magyarország, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia vagy Marokkó már nem.

(Nyitókép: Pegasus földet ér – Jessica Bradsher szobra az amerikai Kentucky államban. Illusztráció. Fotó: Reuters)

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az egész Pegazus-akármi arról szól, hogy a dolog természete szerinti titkos eljárások kapcsán nagyon könnyen lehet vádaskodni, gyanúsítgatni, kavarni. Ballibsiék sunyin meg is lovagolják a lehetőségeket. Itt a kormánypárti választók okossága, judíciuma, egészséges ön- és érdekvédelme segít.

"Minden újság a kormányt fogja támadni, minden elképesztő ürüggyel."

Már várom, hogy a KESMA közölje: Hazudtunk reggel, hazudtunk este, hazudtunk minden hullámhosszon!

Ezek jogos kérdések!

"Minden állam rendelkezik a titkos információgyűjtéshez szükséges eszközzel."
A világ legdemokratikusabb állama, az Egyesült Államok is!
Sok farizeus úgy tesz, mintha ezt nem tudná!
Újságírók, üzletemberek és civilek is követhetnek el olyan bűnöket, ami miatt telefonjaikon tárolt adatokat is fel kell használni a bűnügy feltárása érdekében. Ha egy kémet fedőfoglakozása újságíróként álcázza, attól őt az Egyesült Államokban titkosszolgálati eszközökkel még meg lehet figyelni.

Az Investigation Discovery TV csatornán az USA-ban megtörtént bűneseteket elemeznek, ismertetnek.
A megtörtént esetekben súlyos bűnöket elkövető bűnözők lefülelését gyakran az teszi lehetővé, hogy telefonokkal kapcsolatos adatokat felhasználhatnak bizonyítékként a nyomozati szakaszban és a bírósági tárgyaláson.

"Ja, "titokban használjuk" :)...Moszad meg hagyja...."

Tán eddig hagyta és most poszt- Netanjahu korban már nem ?

És hogyan blokkolná majd a nemszeretemmé vált (állami) NSOszoftver-vásárlók szoftverhasználatát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés