Napról napra többet látunk az orosz típusú, a városvezetést célzó fideszes lejárató kampány hátteréről

2021. december 7. 11:23

Karácsony Gergely
Facebook
Nagyon nem lennék annak a helyében, aki a felvételeket készítette.

„Napról napra többet látunk az orosz típusú, a városvezetést célzó fideszes lejárató kampány hátteréről. Erős a gyanú, hogy ezzel az újságírók és ellenzéki közéleti szereplők megfigyelésére engedélyt adó fideszes államtitkár korrupciós ügyéről, és az önkormányzatok, elsősorban Budapest kormányzati kivéreztetéséről igyekeznek elterelni a figyelmet – közben persze magukat leplezik le. Ebbe az önleleplezés sorába tartozik, hogy a tegnapi vizsgálóbizottsági ülésen a Fidesz tiltakozott az ellen, hogy az orosz szálat is vizsgálja a testület. Tudjuk, hogy Oroszország rendszeresen próbál titkosszolgálati dezinformációs kampányokkal beavatkozni más államok belpolitikájába, különösen a választások előtt. Alighanem ez a kulcsa a történetnek.

Éppen ezért ideje folytatni az orosz típusú lejáratókampány főszereplőinek áttekintését. Ismerkedjünk meg talán a legérdekesebb szereplőkkel, a rejtőzködő életet élő Rahimkulov-családdal, akiknek a vagyona nagyobb, mint Mészáros Lőrincé és Csányi Sándoré együttvéve. (https://bit.ly/3020Oxv )

Az édesapa, Megdet Rahimkulov a Gazprom orosz óriáscég magyarországi helytartója volt a kilencvenes években. Egy szövevényes, az orosz vezetésen belüli belharcok kísérte ügyletsorozat révén megszerezte az Általános Értékforgalmi Bankot, majd cégein keresztül jelentős számú OTP és MOL részvényt vásárolt. Amikor pedig Putyin a hatalomra kerülése után a hozzá hasonló, kilencvenes évekbeli figurákat sorra levette a sakktábláról, ő valamiért mégis maradhatott. (https://bit.ly/31CNPme) Olyannyira, hogy szerepel a Puytin-közeli üzletemberek listáján, amivel összefüggésben például Romániában a pénzügyi hatóság nem engedélyezte az OTP egyik ottani bankfelvásárlását. ( https://bit.ly/3orQOaa)

Amikor 2008-ban az édesapa visszaköltözött Oroszországba, a magyarországi érdekeltségei a fiaihoz, a magyar állampolgársággal is rendelkező Ruszlan Rahimkulovhoz és Timur Rahimkulovhoz kerültek. (https://bit.ly/3dugAUM) Az Orbán és Putyin közötti barátság növekedésével párhuzamosan nőtt meg az üzleti aktivitásuk: irtózatos ingatlanügyletekbe kezdtek, az emlékezetesebbek közé tartozik, amikor a Semjén Zsoltot vadásztató üzletember szállodáit vásárolták meg. (https://bit.ly/3ErHRmN)

De Rahimkulovék talán legnagyobb üzlete a kormánnyal a Kína számára Európa felé kereskedelmi utat nyitó terminál építése a magyar-ukrán határnál. Itt ér össze az Orbán-kormány, Kína és a Rahimkulovék érdeke. (https://bit.ly/3lH0sDW). Ehhez képest kisebb tétel, ám Budapest számára igen káros, hogy a kormány idén szeptemberben a helyi önkormányzati autonómiát semmibe véve nyilvánította kiemelt beruházássá az egyik ingatlanfejlesztésüket, jelentősen megnövelve a beépíthetőséget az érdekeltségükbe tartozó telken. (https://bit.ly/3Glfebl)

Miért érdekes mindez? Adott egy, a nyilvánosságtól elzárkózó, kőgazdag testvérpár, akik igen-igen közel állnak Putyinhoz, nopláne az utóbbi években folyamatosan a NER-rel üzletelnek. Egy évvel a választási kampány előtt, a miniszterelnökjelöltségem idején bejelentkeznek a fővárosi vagyonkezelőhöz és Bajnai Gordonhoz, hogy megvásárolnák a Városházát, amiről lesifotók és titkosszolgálati eszközökkel hangfelvételek készülnek, amelyek aztán manipuláltan, megvágva kerülnek nyilvánosságra.

Ha minderre nem az orosz vezetés előzetes jóváhagyásával került sor, akkor nagyon nem lennék annak a helyében, aki a felvételeket készítette.”

Fotó: Karácsony Gergely, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kétségbeesett terelés: Anonymus üzeneteit hallgatva, világos a TÉNY: a balos Városház-maffia menthetetlen esetei.

Klári Fári - lebuktatok de nagyon, a többi rizsa.

Gelgely! Alighanem nem az oroszok az oka, hanem az, hogy hazudoztok. Már megint másra akarod fogni a hibáitokat.

Annyira különbözik a stílus, a szóhasználat Geli élő szereplései (már az a kevés, amikor mikrofonhoz engedik) és a Facebook bejegyzései között, hogy nem lennék meglepve, ha tényleg Gáljé írná azokat.
De azért lássuk csak.
Szóval, a Városháza-ügy, ahol a korábbi védekezéseket rendre megcáfolták az újabb videók, és már fegyelmiben részesítették miatta a saját emberüket, az igazából csak egy terelés. Tehát a terelésről igenis tereléssel kell elterelni a figyelmet, hogy végül kiderülhessen az igazság. Na _ez_ tényleg oroszos, pontosabban szovjetes. Éberség, elvtársak!
Annyi link van ebben a szövegben, de arról pont nincs, ahol a Fidesz tiltakozott az ellen, hogy vizsgálhassák az orosz szálat. Csak nem arról van szó, hogy miután kijelentették, hogy az érintett Bajnait nem fogják vizsgálni (miért is) hirtelen kijelentik, hogy nem is a városvezetés után, hanem az oroszokat kell vizsgálni? Na, ez tényleg nevetséges, erre én se adtam volna linket.
OTP és MOL bevásárlás: nem is értem, hogy ezt miért nem fejtették ki bővebben, hogy pontosan hogy is történt, és hogy történt a visszavásárlás (nem, az nem a Gazprom haveri feltőkésítése, hanem kvázi ellenséges kivásárlás. Persze ez nem illett volna bele a lefestett képbe)
A lefestett képről: arra akarják kihegyezni a dolgot, hogy itt az orosz titkosszolgálat akciózik (elég gyenge másolás az amerikai nagy testvérről), amibe nem illeszkedik bele az olasz ingatlanos, aki szintén bejelentkezett vevőként, így aztán teljes egészében ki is lett hagyva.

Olyan volt a 2019-es önkormányzati választás, mint az emlékeztető oltás.
Erről rögtön eszünkbe jut, hogy annak idején a tüzijáték vihar miatt is a meterológus volt a bűnös. Senki más.

Ezek mind tudnak annyit egymásról, hogy védeniük kell egymást, mert mind lop és strómanok viszik el a balhét helyettük.

Azért az Dalai Láma utca, meg a levél Kínába, mint gyorstüzelő fegyverek a világ-rangsorban 35. helyezett Fudan egyetem tervezett pesti leányának szállás adás ellen, sem volt semmi ettől a csekély értelmű pasastól.

Gratulálok a nagyon intelligens választóinak, ezúton is! Valahogy jobban nézett ki a Főváros, mikor a mérnök ember Tarlós vezette.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés