Mateusz Morawiecki: „Az Európai Uniónak hálásnak kell lennie Orbán Viktornak”

2021. november 24. 13:02
A Rzeczpospolita cikke szerint a lengyel miniszterelnök úgy fogalmazott, „a következő hetekben-hónapokban minden bizonnyal próbára teszik ellenállásunkat a keleti határon zajló eseményekkel szemben”.

„Ellenőrizzük a migránsok beáramlását, blokkoljuk az illegális migrációt, és itt ez a szolidaritás a Visegrádi Csoport védjegye, és ezt szeretném megköszönni” – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a V4-ek kormányfőinek találkozója után. A lengyel Rzeczpospolita cikke szerint hozzátette: „A következő hetekben-hónapokban minden bizonnyal próbára teszik ellenállásunkat a Lengyelország keleti határán zajló eseményekkel szemben”.

Nemcsak a mi határainkat védjük, hanem ezzel az Európai Unió külső határát is megóvjuk. Az Európai Uniónak hálásnak kell lennie Orbán Viktornak és Magyarországnak

azért, hogy valós, reális és valós módon szembehelyezkedett ezzel a politikával. A migránsok nem léphetik át önkényesen a határt”– jelentette ki Mateusz Morawiecki. Orbán Viktor magyar miniszterelnök elmondta, hogy az Európai Uniót még soha nem érte olyan erős nyomás a három irányból érkező migráció miatt, mint ma.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Mateusz Morawiecki lengyel, Eduard Heger szlovák, Orbán Viktor magyar és Andrej Babis cseh (b-j) kormányfő a visegrádi országok (V4) miniszterelnökeinek csúcstalálkozóján Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. november 23-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés