A Karmelita kolostor Al Caponét megszégyenítő lopási-kifosztási hadműveletet hajtott végre

2021. november 10. 13:02

Gábor György
Facebook
Ők, a tolvajok, megint gazdagabbak lettek, mi, az áldozatok, megint szegényebbek.

„A Karmelita kolostor már megint szegény Al Caponét, John Dillingert, Strasznof Ignácot valamint Bonnie és Clyde-ot megszégyenítő lopási-kifosztási hadműveletet hajtott végre, midőn a legszofisztikáltabb maffiamódszereket is felülmúlva nyúlta le a magyar államtól (kedves fideszes és nem fideszes polgártársak: tehát tőlünk, valamennyiünktől) a Don Vito Corleone szerepét alakító Vidnyánszky Attila alapítványa számára a mind anyagilag (vesd össze a nem is akármilyen ingatlanokat), mind eszmeiségében rendkívül komoly értéket képviselő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet együttesét.

(...)

Az ember egyébként azt gondolná, hogy ha egy konzervatív országvezetés semmi új értéket nem is képes létrehozni, akkor – épp a konzervatív szellemiségből fakadóan – legalább a meglévőket igyekszik megőrizni. Ezek persze – tudjuk jól – nem konzervatívok, nem keresztények, minden csak ócska duma és gátlástalan porhintés, s az is igaz, hogy egy tolvaj észjárását nem az értékek megőrzése, hanem azok eltulajdonítása birizgálja leginkább. Ők, a tolvajok, megint gazdagabbak lettek, mi, az áldozatok, megint szegényebbek.”

Fotó: Földházi Árpád

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gábor György minden NEKI nem tetsző törvényes és észszerű kormányzati intézkedésre elböfögi a tolvajlás mantrát.

A Gábor Gyurka természetesen el tudja képzelni a múzeum irányítására érett személyt, a belpesti bűvös-kornissi ötezer tagja, úgy hívják: Gábor György.

Hát persze.
Elvtársi beismerés:
„Mi még magunktól is loptunk. Megvesztegettünk és hagytuk magunkat megvesztegetni. Hazudtunk jelentésekben, újságokban, magas pódiumokról és fetrengtünk a hazugságainkban. Ezalatt kitüntetéseket aggattunk egymásra. Mindezt fölülről lefele és alulról felfele is.”
(Nyikolaj Rizskov, szovjet miniszterelnök beszédéből a társadalom morális állapotáról, 1985-ben.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés