Márki-Zay: Nem a DK fogja megválasztani a miniszterelnököt

2021. október 25. 22:26
A baloldal miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben elmondta, ha valaki elárulja az összefogást „az nemcsak az ellenzéket tudja elsüllyeszteni, de – remélem, hogy elsősorban – saját magát is”.

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége. A műsorvezető, Szöllősi Györgyi megkérdezte a baloldali miniszterelnök-jelöltet, hogy érdeklődött-e Gyurcsánynál annak a rövid videójával kapcsolatban, amelyben egyértelművé tette, hogy

valójában az ellenzéki pártok parlamenti helyekért küzdenek, és amennyiben a választásokon ezek a pártok többséget szereznek, úgy „mi választhatunk kormányfőt”.

„Nem kérdeztem meg, egyébként szó szerint mindenben igaza van” – kezdte a válaszát a baloldali miniszterelnök-jelölt. „Én úgy gondolom, hogy a 199 fős parlamentben lehet hogy akár 30-40 DK képviselő is lehet.”

Kifejtette, hogy

ennek ellenére is „semmiképpen nem a DK fogja megválasztani” az esetlegesen a választásokon győztes ellenzék miniszterelnökét.

Egy mondattal később, így visszakozott: „Technikailag, persze, 199 emberről ha beszélünk, teljesen igaz volt ez a mondat”.

„Nem érezte ezt egyfajta üzenetnek vagy fenyegetésnek?”

Szöllősi Györgyi megkérdezte a baloldali miniszterelnök-jelöltet, hogy „nem érezte ezt egyfajta üzenetnek vagy fenyegetésnek?”. A jelölt elmondta, hogy nem érezte annak, s a szerdai hatpárti értekezlet során mindenkinek egyértelmű volt az, hogy ő lesz a magyar baloldal miniszterelnök jelöltje. „Ott ez teljesen egyértelmű volt mindenkinek a számára” – mondta.

A jelölt elmondta továbbá, hogy ha valaki az összefogást elárulja, netalántán kilép belőle, 

„az nemcsak az ellenzéket tudja elsüllyeszteni, de – remélem, hogy elsősorban – saját magát is”.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 196 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne röhögtess már! Karácsonyt nem véletlenül pénzelték, futtatták a nemzetközi sajtóban, nem azért sztárolták, hogy utána visszaléptessék. Balfasz volt, és rájöttek, MZP keménykedése jobban eladható. Ha valakiket itt átvertek, azok pont a Karácsony pártiak voltak.

MZP megmondta, nem lesz konzervatív kormányzás, megmondta, ő a DK-ért dolgozik. Ezzel mindent elmondott, a keresztény-konzervatív duma csak bohózat. Legalább tudnád, miket mond, és felfognád, hogy a DK-Jobbiknak kiszolgáltatva csak az ő jóváhagyásukkal és irányításukkal lehet valaki miniszterelnök. Ettől kezdve mindegy, ki az összefogás reklámarca, mert saját vezetőjüket, szervezőjüket nem merik jelölni.

Valóban nem a DK fogja, hanem a választás győztese.

Egy elbukott sajtóper maximum annyit jelent, hogy az állítást nem tudták kellően alátámasztani. De nem azt jelenti, hogy az állítás nem igaz.

Össze-vissza handabandázik... "ideális" kormányfő lenne, ugye? Képzeljük el egy EU-s csúcson...

A "szokásos" MZP féle zavaros, összevissza beszéd: így is van, meg nem is...Magyarul, annyira nyilvánvaló az eszköztelensége, gyengesége, hogy kénytelen beismerni, de aztán megijed ettől, s próbál újból mellébeszélni.

Próbáld kinyitni a kaput, hogy az értelem bemehessen rajta. Nem mindegy, hogy ha valakit valamivel vádolnak, akkor bizonyíték hiányában, vagy bűncselekmény hiányában mentik fel.

A sajtóper esetén a bíróság csak a bizonyítékot, az írás alátámasztottságát vizsgálja. Ha ez kevés, akkor elmarasztalja a szerzőt. Viszont nem vizsgálja, nem indít nyomozást arra nézve, hogy az írásban foglaltak valójában megfelelnek-e a valóságnak. A sérelmezett cikk valóságtartalmát, vagy annak ellenkezőjét csak így lehetne hitelt érdemlően bizonyítani.

szoval abban bizol hogy holmi moralis gatak megakadalyozzak gyurcsanyt abban hogy kest dofjon a hatadba ?
ez a foku naivitas enyhen szolva megmosolyogtato, nemhogy egy politikustol de meg egy atlag felnott embertol is...

Márki-Zay csak az ütéseket állja, hogy Dobrevet kíméljék addig is.
Remélem, hiába.
Az ember, aki 5-6 méterre állt Obamától. Ő Márki-Zay.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés