A HVG szerint Orbán erőt demonstrált, Márki-Zaynak nem jött össze a katarzis

2021. október 23. 22:27
„A napot érzésre Orbán Viktor nyerte meg olyan magasan, mintha még mindig 10-15 százalékos pártokkal állna szemben az 50 százalék fölötti kormánypárt” – írta a portál.

„A miniszterelnök szájából úgy hangzott a 15 évvel ezelőtti történet, mintha a rendőrattak a Fidesz nagygyűlés résztvevőit célozta volna, miközben azért a valóság ennél árnyaltabb volt” – írja szombati cikkében a HVG Orbán Viktor ünnepi beszédéről szólva, melyben a miniszterelnök emlékeztette az embereket: négy hosszú évet várt a jobboldal, hogy elégtételt vegyen. S kijelentette, az ellenzéknek az a célja, hogy Mária kezéből Brüsszel lábai elé tegyék le az országot.

HVG: Márki-Zaynak nem jött össze a katarzis

A portál nemcsak Orbán Viktor, Márki-Zay Péter beszédéről is beszámolt. Mint a HVG fogalmazott: „noha gyakran emlegette fő táborát, a fiatalokat, a helyszínen lévő tudósítónk szerint

nagyon sok fiatal nem volt kint, a színpad előtt pedig a zászlók alapján elsősorban a DK tábora gyűlt össze”.

A portál hozzátette azt is: „a néhány ezres létszám ellenére Márki-Zay Péter tarthatott volna katartikus szónoklatot, hogy fenntartsa az előválasztáson kialakult lelkesedést, ám ez nem sikerült neki. Aki az elmúlt hetekben hallotta már őt beszélni, kevés újdonsággal találkozott”.

Mint a HVG fogalmazott: „bár Márki-Zay magas tétet tett meg, összességében az ellenzéki rendezvényen nem érződött az, hogy az összefogás és a Fidesz fej-fej mellett áll a közvélemény-kutatásokban, és hogy az ellenzék az elmúlt három-négy hétben mozdított meg több mint 850 ezer embert”. A portál kiemelte:

a napot érzésre Orbán Viktor nyerte meg olyan magasan, mintha még mindig 10-15 százalékos pártokkal állna szemben az 50 százalék fölötti kormánypárt”.

„Ezzel viszont duplán veszített az ellenzék: az összefogásra ugyanis most nagyon nehéz időszak vár, egészen karácsonyig: most ülnek le ugyanis a közös listáról egyeztetni, ahol borítékolható az összecsapás. Így egységet legközelebb jövő januárban tudnak felmutatni” – zárta cikkét a portál.

 

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 357 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te is fiam, hvg?

(Telexen is eléggé megy a fanyalgás meg a sivalkodás... MZP-ről már írják a kommentmezőben, hogy arrogáns... hogy diktátor... hogy Mussolini... hogy nem tud szónokolni... stb. stb.)

De még így is van a hardcore keménymag, akik a kommentekben őrjöngve fideszesezik (!!!) a hvg-t. :)))) Zseniális.

Amúgy pedig MZP gyenge szónok. Ennek egyik oka az, hogy nem őszinte, nem önmagát adja, hanem mindig a hat párt különböző érdekeit kellene valahogy kín-keservesen szlogenekké formálnia. Például, a "nem balra, nem jobbra, felfelé" szlogen is azt próbálja lehazudni, ami van: divergáló pártok kényszeres együttléte.

Nem kell kapkodni. Jövőre lesz a választás. A tegnapi napon az ellenzék kiütéses vereséget szenvedett. Ez hosszabb távra ad muníciót a győzteseknek:-)
A konzervatív oldal kampány nyitja jól sikerült:-)

Jó demokráciához használhatóbb ellenzék kellene.

Orbánmentes parlament? Még az is csak vágyálom, hogy 101 képviselőtök legyen.

Egy országot vezetni kell. "Mindenki" nem vezethet. Kell egy fej és egy szervezet, ami ezzel foglalkozik, irányt ad, szervez, lebonyolít. A jó, ha ehhez mindnyájan tudunk valamit hozzátenni, nem elvenni.

Meg az összes állapotbeli kötelesség, ami szintén teljesítendő. Az élet nem habos torta, de azért tök jó, az ősz gyönyörű.

Igazad van egyben. Vannak emberek akik elvesztették a vallásukat. Ezért hisznek pártokban. Mert mindenki hivő. Csak legfeljebb nem tudatosul benne, hogy miben hisz.

Arra belgrádi vasútvonalra gondolsz, ami a hollandok térvesztését és hatalmas bevétel kieséset fogja okozni? Amikor ki fog derülni, hogy az ellenzék holland érdekekért száll síkra?

palikaka úgy hazudik, mint a vízfolyás.
Még a cikkíró Windisch Judit fényképe is ki van téve, hvg szokása szerint a neve mellett.

https://hvg.hu/360/20211023_Or..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés