Régi-új vasút alapkövét tette le együtt Orbán Viktor és Aleksandar Vucic

2021. október 18. 16:28

A magyarok és szerbek együtt nem kétszer, hanem sokszorosan erősebbek, mint külön-külön, és minden, amit együtt tesznek, minden, amit együtt építenek, ezt bizonyítja – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök hétfőn Horgoson, ahol Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen helyezte el a Szabadka-Szeged vasútvonal alapkövét.

2021. október 18. 16:28
null

Beszédében a szerb elnök megköszönte Orbán Viktornak, hogy volt elég bátorsága és megfelelő víziója ahhoz, hogy megteremtse a magyar-szerb kapcsolatok teljesen új alapját. Aleksandar Vucic emlékeztetett arra, hogy korábban soha nem voltak olyan jók a két ország és a két nemzet kapcsolatai, mint az utóbbi években.    

Orbán Viktor Szerbia-politikáját a szerb elnök egy magyar mondással, magyarul megszólalva jellemezte. Azt mondta, aki mer, az nyer. Hozzátette: a magyar miniszterelnök is így járt el, és igaza lett.    

– húzta alá. A szerb államfő rámutatott, hogy a magyar kormány tagjai számos nemzetközi eseményen bátrabban és határozottabban álltak ki Szerbia mellett, mint sok más nemzet képviselői.

– hangsúlyozta Aleksandar Vucic, majd úgy folytatta, hogy a gázhálózatot érintő nemzetközi vitákban is Magyarország volt Szerbia példaképe, és ennek köszönhetően a szerb állampolgárok biztosak lehetnek abban, hogy lesz elegendő gáz egész télre.    

A Szabadka és Szeged közötti szerb szakasz 27 kilométer hosszú, és várhatóan a jövő novemberig készül el

Emellett felújítják a palicsi, a hajdújárási, a királyhalmi és a horgosi vasútállomásokat is, valamint átkelőket, illetve alul- és felüljárókat építenek ezen a szakaszon – részletezte a szerb államfő. Hozzátette, hogy a Szeged-Szabadka vasút Szabadkán kapcsolódik a Belgrád-Budapest vasúthoz, így Szerbiának közvetlen vasúti kapcsolata lesz Nyugat-Európával, hiszen Budapestről bármely európai nagyváros elérhető.

– húzta alá, majd hozzátette: mi is lehetne szebb annál, mint hogy békében éljen a két nép egymás mellett, és olyan kapcsolatai legyenek, mint soha korábban. Orbán Viktor és Aleksandar Vucic a találkozó végén szimbolikusan összekapcsolta az első sínpárt, amely voltaképpen egy 150 éves vasútvonal felújításának első momentuma volt.

(MTI)

Fotó: Orbán Balázs Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2021. október 19. 07:59
-zsoltkom- Akin ez múlik... megtehetné, hogy előnytelen képet nem hoznak le Orbánról. Minden résztvevőnek ez rossz... akiről csinálják és aki nézi. És persze az ellenzéki szereplőkre is vonatkozhatna. Nagyon könnyű előnytelen kinézetet mutatni. A mutatott képről minden esetben látszik a fényképész szakértelme és igényessége... legalábbis annak mértéke. Gondolom a jelen képet Orbánról nem az ellenség csinálta... és mégis ilyen lett. Bár, ha egy szabotőr fényképészről van szó, akkor logikus a tett motiváltsága. De mégis gondolom van egy másik ellenőrzési pont... azé, aki engedi itt megjelenni. Vagy csak annyi, hogy a fénykép az fénykép?
neociprióta
2021. október 19. 05:06
két nap sem telt el azóta,hogy Vucic teleokádta könnyeivel a világsajtót, miszerint az oroszok rendkivül magas áron kinálják Szerbiának a gázt....LOL....Orbán a következő????
annamanna
2021. október 19. 00:32
Fotókon a nagy esemény: https://www.instagram.com/p/CVK3g51sC99/
Isten jobb keze
2021. október 19. 00:21
Orbáni átok követkrző áldozata xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik