A Budapest-Újszász-Szolnok vonalon forgalomba állt az első, emeletes KISS-motorvonat

2021. október 18. 12:50

A MÁV-Start Zrt. közleménye szerint jövő év végéig összesen 40 KISS állhat forgalomba.

2021. október 18. 12:50
null

A 120a (Budapest-Újszász-Szolnok) vonalon hétfőn forgalomba állt az első, emeletes KISS-motorvonat – jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Homolya Róbert hozzátette, ez a negyedik legforgalmasabb elővárosi vonal, az itt közlekedő vonatok évente csaknem 8 millió utast szállítanak. Reményei szerint jövő év végén teljes lesz a KISS-flotta ezen a vonalon, 10 darab ilyen járművel találkozhatnak az utasok, akiknek a száma vélhetően ennek hatására tovább emelkedik majd – mondta a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója. Egyúttal jelezte,

jelenleg a váci vonalon 10, a ceglédi vonalon pedig 4 emeletes KISS-motorvonat közlekedik.

Homolya Róbert felidézte, 2017-ben írta alá a MÁV-Start Zrt. a 40 darab emeletes motorvonat beszerzésére a keretmegállapodást, és a magyar kormány támogatásának köszönhetően mind a 40 járművet le tudták hívni a keretből.

A MÁV-Start Zrt. közleménye szerint jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, összesen 40 KISS állhat forgalomba. A KISS-motorvonatok elsősorban a budapesti elővárosi vonalakon közlekednek majd.

(MTI)

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. október 18. 17:34
A cigányosabb vonalakra mikor jutnak el ezek? Mert ha soká, akkor ugyanaz a pénz kevesebbet ér cigánysújtotta vidékeken, mint ezeken az emeletes vonatos részeken!!!!
Most80
2021. október 18. 13:31
Fejlődik, szépül, erősödik az ország. Ne akasszuk meg meggondolatlan, emocionális alapon hozott döntésekkel ezt a folyamatot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik