Tagesspiegel: Magyarország túl sok támogatást kap Németországtól

2021. október 7. 10:24
A cikk szerzője az a Vay Blanka, aki környezetvédelmi aktivistaként, a Greenpeace szóvivőjeként, az LMP, valamint civil szervezetek tagjaként jelent meg korábban a nyilvánosság előtt Vay Márton néven.

A Tagesspiegel cikket közölt Vay Blanka tollából, aki egykor a Greenpeace szóvivőjeként és kommunikációs vezetőjeként tevékenykedett Magyarországon, majd négy barátjával megalapította a Zöld Pártot, amely hosszú ideig jelen volt a parlamentben. Azonban Orbán Viktor kormányzása alatt sok minden megváltozott: nőtt az általános frusztráció, a türelmetlenség és fokozódott a gyűlölet – írja a szerző, aki az utóbbi években transz aktivistaként vált ismertté.

Hét éve Németországban él ugyan, a cikkben azonban megnevez több okot, amiért „dühös” Németországra: a német autógyárak túlzott jelenléte Magyarországon, az államtól kapott temérdek anyagi támogatásuk, az Audi gyárépítése természetvédelmi területen és a Deutsche Telekom.

Vay szerint talán képesek lennének az emberek újraépíteni a demokráciát és a jogállamiságot Magyarországon, ha Orbán Viktor nem kapna rendszeresen támogatást Németországtól. Szerinte „a jobboldali populizmus vírusa” egész Európát veszélyezteti – hívja fel végül a figyelmet.

 

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Vay Blanka, aki jelent meg korábban a nyilvánosság előtt Vay Márton néven."
Tessék mondani, pisilni azért tud, vagy össze kell kötni a kettő pisilőt és kompresszorral, átemelőn keresztül távoztatni?...

Amellett, hogy mint embert, mélységesen és őszintén sajnálom, ha tudnék segíteni neki, megtenném.

Szegény úr-hölgy, láttam róla egy 10 perces dokufilmet: megrendítő volt látni egy valahavolt férfi lejtmenetét. Nyugodjon békében...

"majd négy barátjával megalapította a Zöld Pártot, amely hosszú ideig jelen volt a parlamentben"

Konkrétan: mettől-meddig.

"Szivet cseréljen az, aki hazát cserél!" mondta egykoron a költő. (Tompa Mihály) Ma meg inkább nemet (gendert) cseréljen az, ki hazát cserél.

Egy nem csinos nő, akin látszik, h. nem nőnek született, bár nőiesen fel van díszítve. Rémes lehet. Ráadásul az eredeti hazája ellen nyílt sisakkal bozótharcol. Ez egy roncs.

Szegény, bár lehetne rajta még segíteni.

Ráhel iratok nélkül, a határt illegálisan átlépve ment Spanyolországba? De mit gondolsz arról, hogy az EU-ban szabad a tőkeáramlás, az áruk, szolgáltatások áramlása és a munkavállalás? Vagy ha ezt egy neked nem tetsző személy műveli, akkor más más színben látod? Ne erőlködj, nem csak nyugati befektetők jöhetnek mihozzánk, innen is mehetnek befektetők más országba.

Szánalmas vagy.

Namost, van Zöld Párt Magyarországon. De az nem ül a Parlamentben
és soha nem is ült. Az LMP-t zöld pártként eladni minimum véleményes.

Igen, és az az aljasság, hogy akik ezeket felhasználják, kihasználják ezek túlkompenzáló-bizonyítani akaró mentalitását, pontosan tudják, mit tesznek.
A megoldás csak egy lehetne, annak világossá tétele, nem az számít, ki mennyire szabványos biológiailag, hanem az, mennyire van meg valakiben a tisztelet más emberek felé.
Ez a tisztelet meg annyi: senkinek nem ugatok bele az életébe KÉRETLENÜL.
És végképp nem szegődöm el pénzért Soros-ringyónak. És általában: semmiféle, semmilyen ringyónak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés