Dobrev Klára: Karácsony forgatókönyve a Fidesz forgatókönyve

2021. szeptember 26. 9:10
A politikában a naivitás nem hiba, hanem bűn. Az én forgatókönyvem a stabil kormányzásé – fogalmazott a DK jelöltje a 444-nek.

„Karácsony Gergely az egyetlen, aki azt mondja, hogy nem szabad hozzányúlni a kétharmados törvényekhez” – mondta Dobrev Klára a 444-nek adott interjúban, majd hozzátette: „amennyiben nem lehet kormányozni, mert például a költségvetési tanács visszadobja a költségvetést, ami önmagában is egy hajmeresztő korlát, akkor legfeljebb előrehozott választást kell tartani.

Szerintem az előrehozott választás Orbán Viktor forgatókönyve, ami az európai magyar demokrácia végét jelentené

Az interjúban szó esett az alkotmányozás mellett a bizonytalanokról, a Partizánról, és az online előválasztásról is. Ami a kétharmados törvényeket illeti Dobrev megjegyezte: „Minden jogszabály, ami az ügyészségre vonatkozik, kétharmados. Mindent kétharmadossá tettek, a közszolgálati tévében lassan a vécésnéni is kétharmaddal van odabetonozva az ajtóhoz. És Orbán újabb dolgokat akar kétharmados vagy alkotmányos védelem mögé tenni”.

Karácsony Gergely forgatókönyve az előrehozott választás belengetéséről Orbán Viktor forgatókönyve,

a destabilizálás forgatókönyve. A politikában a naivitás nem hiba, hanem bűn. Az én forgatókönyvem a stabil kormányzásé” – szögezte le Gyurcsány Ferenc felesége.

A bizonytalanokkal kapcsolatban a 444 újságírója azt a kérdezte Dobrevtől, hogy nem tart-e attól, hogy sok bizonytalant elriaszt, hogy kész megsérteni a törvényeket a hatalmi célok érdekében. „Pont fordítva. Az emberek inkább elbizonytalanodtak: »á, minek menjek el szavazni, úgyse fog változni semmi. Hiába szavazunk mi, akkor is Mészáros Lőrincé marad a Balaton, Polt Péter ott fog ülni, Tiborcz István sosem fog bíróság elé kerülni.« 

Az apátia, a kilátástalanság és a belenyugvás volt Orbán legerősebb szövetségese.

Ezért azt is gondolom, hogy felrázzuk az embereket, hogy lehet változás, lehet kormányváltás, és le lehet bontani az Orbán-rendszert” – válaszolta a DK jelöltje. 

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 159 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még egy APRÓ diktátor?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2021. szeptember 26. 10:42

- János! Hallottad meglátogat bennünket Dobrev Klára?
- Nem hallottam, de szolok az asszonynak, kulcsra és lakatra zárjon mindent.

A közszolgálati tévében a vécés néni...
Dobrev Klára és a kommunizmus szelleme.
Lehet, hogy ő annak lát minket, de elmondom, hogy ő is hallja, vécésnénik márpedig nincsenek.
Csak ha ő nem az. Ott a Szemkilövető hegyen, ahol lakik.
Böszméné lenézi az embereket.
De csodálkozik ezen valaki?

Ha valóban ez a helyzet, akkor győzelmük esetén mire számíthatunk?

Nehéz ezeket a dobrevi elveket megvalósítani, ha mondjuk olyanokkal kell konszenzusra jutva nagykoalíciót alkotni, mint az a Párbeszéd.

A híres orosz meseíró Krilov meséjében egyszer a hattyú, a rák és a csuka összefogtak, hogy egy szekeret kihúzzanak a mocsárból.
A hattyú felfelé húzta, a csuka előre húzta, a rák pedig hátra.
Ki a hibás, ki nem, nem a mi dolgunk eldönteni, de a szekér még mindig ott van ahol volt, írta Krilov.

Számunkra, nemzeti konzervatívok számára az egyetlen gyilkos forgatókönyv lehet, ha Márki Zay lesz a jelölt.
A suttogó propaganda eléri, - úgyis Feri szava lesz a fontos, nem engedjük, hogy a programunk elvesszen, ez pedig a többi töltelék, szoci, libsi, jobbikos, momentumos brancs uszító"projektje" - hogy a teljes moslék beáll mögé.
Az pedig 35-40%.
Márki Zay személye jelenti a "bónuszt", mert kiváló színész és még kiválóbb ügynök...
Így ezek mellé csatlakoznak a felbujtott-átvert kuruc elégedetlenkedők tábora, 10%, akik simán elhiszik, sőt, habzó szájjal ordítják, hogy lehetetlen az utóbbi 10 év legjobb gazdaságpolitikáját végrehajtani Magyarországon, ha egyébként Orbán, Lölő, garancsi meg a NER-es fiúk ellopják a pénzüket...
Náluk nem létezik a duplázott átlagbér, háromszorozott minimálbér, Európa legalacsonyabb rezsiárai ecetera:
EZEK NEM LÉTEZNEK, szerintük.
És ezek együtt 50% körül, ami biztos győzelem nekik.

Válaszok:
Berecskereki | 2021. szeptember 26. 11:20

Nekem tetszik a műsor:-))))))
Egyébként Gyurcsányné hazudik, mert nem is egy ellenzékhez köthető ember azt mondta, nem lehet kétharmados törvényt felessel felülírni:-)

Korai még jósolgatni. Még sok közvélemény kutatás lesz addig amíg le kell majd adni a listákat. Szerintem ez lesz a döntő, hogy kit fognak a lista első helyére tenni.
Ez azonban még nem döntő, hogy amennyiben győz az összefogás ő lesz a kormányfő. Ugyanis a kormányfőt nem a szavazók választják, hanem az országgyűlés. Ott pedig, ha győznének a DK-nak lesz több mandátuma és ők fognak diktálni.

Sok mindentől függ a 2022 választás eredménye. Az ellenzék 11 év óta ugyanazt a nótát fújja mégsem jutottak előbbre. Nem tartom valószínűnek,hogy most aztán mindent ez döntene el. Sok függ attól is, hogy milyen lesz a részvétel. Melyik párt, szövetség miként tud mozgósítani. Milyen kormányzati eredmények lesznek a választásokig. Mennyire tartja a többség hitelesnek az egyéni jelölteket. Hatást gyakorol az is, hogy vidéken a FIDESZ/KDNP nagyobb támogatottsággal rendelkezik, mint az összefogás (6 párt).

Végezetül teljesen mindegy, hogy kit jelölnek kormányfőnek, egyformán politikai szélhámos mindegyik és alkalmatlanok vezetőnek. Amennyiben győznének az ország ujabb 10 évet veszítene és teljes anarchia lenne.

Ez a hang inkább a kétségbeesés hangja. A győzelmük egyáltalán nem biztos, a legvadabb ígéretekkel kell hergelni a törzsszavazókat, miközben tudja, hogy ezek a jog talaján állva nem tarthatók be. Brüsszel nem állhat melléjük ebben a kérdésben, mert ezt a nyugati magországokban sem lehetne egyértelműen eladni, ráadásul az 56-os szovjet beavatkozást idézné. A mérsékeltebb kormányok pedig nagy valószínűséggel elutasítanák. Itthon pedig beláthatatlan következményei lennének, ami számukra végzetes lehet.

Ja, hát a fékek és egyensúlyok fantázianevű valami csak Orbán ellen lett bevetve. Ha a balnácik vannak hatalmon, akkor őket ne korlátozza már senki, jó?
Elég nekik a külföldi uraiknak megfelelni, nekünk minek kellene?

Klári és a stabil kormányzás.......Ma éjjel furcsa álmom volt, tényleg, nem kitaláció. Azt álmodtam, hogy Orbán Viktor lemondott a miniszterelnöki székről, az okát nem leltem. Álmomban azt láttam, hogy az ellenzéki pártok az összefogás helyett azonnal egymás torkának estek, s a leszámolás, a hatalom véreskezű megragadásának vezéralakja Jakab és a Jobbik volt.

Kordon alá vonták a Szemlő-hegyi villát, lezárták Lipóciát, s fekete egyenruhások botokkal elkezdték beverni a belvárosi kirakatokat, s kiabálták, hogy jön Szálasi, aki mindent megold, a Gyurcsány család problematikáját is. Az utcán tömegek követték őket MSZP-s táblákat lengetve, Veled vagyunk Péter! szlogenekkel. Ki a zsidókkal, a liberálisokkal, az idegen ügynökökkel az országból, skandálta a tömeg a Nagykörúton., Nyócker utcáin. A belvárosi zsidóság elkezdte szervezni a menekülést, a történelemből tanultak. Nácikkal nem lehet semmilyen kompromisszumot kötni. Szörnyű álom volt, tele valóságtartalmakkal, megalapozott félelmekkel.

Anélkül, hogy tudtam volna erről, biztos voltam benne, hogy Dobrev hazudik.

Felnevettem - kínomban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés