TGM: Nem szép, hogy Jakab Péterről hallgat az ellenzéki értelmiség

2021. szeptember 23. 18:56
A filozófus a Mérce hasábjain fejtette ki a véleményét arról, hogy az ellenzék csöndben maradt Jakab Péter legutóbbi parlamenti felszólalása kapcsán.

Tamás Gáspár Miklós Jakab Péter azon hétfői parlamenti megszólalására reagált, melyben elmondta a magyar miniszterelnöknek, hogy a börtönben Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória.

A filozófus kifejtette, hogy a Jobbik miniszterelnök-jelölt-jelöltjének a felszólalása esztelen volt, mivel helyeslőleg és kárörvendőleg hozta szóba azt az eshetőséget, hogy az ellenzék választási győzelme után Orbán Viktort a cellájában megerőszakolják.

„Szörnyű mondatát [Jakab Péternek – a szerk.] lehetne elemezni, de túlságosan undorító hozzá.”

A politikus arról értekezett, hogy Jakab Péter „verbális gesztusa, habár példátlanul visszataszító, nem áll egyedül”. Elmondása szerint az a bestialitás, „amely a politikai ellenfél (urambocsá, vitapartner) fizikai büntetésének, megveretésének, megerőszakolásának, kivégzésének képzelmében kéjeleg” kifejezetten neonáci kommentelők és posztolók gondolat- és szókincséből szivárgott át a politikai kultúrába.

Miután az »elszámoltatás« gondolata a közjogi reform terepéről átcsúszott a szadisztikus bosszúvágy területére,

a mainstream ellenzék jelentős része (amely eddig is páratlanul elfogult volt, akárcsak ellenfele) ebben a patologikus élvezetben elfelejtette az igazság és hamisság, a jó és a rossz különbségét, amennyiben önmagát igaznak és jónak, az ellenfelet hamisnak és rossznak tekinti, bármiről legyen szó” – fogalmazott TGM.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Abban egyetértek Tgm-mel, hogy 2010 óta fokozódott a gyűlölet. No de ki fokozta? Nyilvánvalóan nem a győztes!

Azon meg most kezd csodálkozni, hogy az ellenzék és médiája a számukra kellemetlen eseményeket agyonhallgatják? Mi itt már ezerszer leírtuk ezt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés