Orbánt Párizsban, Rómában vagy Berlinben már elkergették volna

2021. szeptember 19. 8:07

Homonnay Gergely
Facebook
Lehet épp zavargásokra van szükség, hogy európai nemzetté váljunk.

„A fideszesek hogy örülnek az előválasztás terheléses támadásának – olvasom a kommenteket. Nem tudják szerencsétlenek, hogy akárki is követte el, a demokráciát támadta. Persze semmi csodálkozni való nincs azon, hogy ennek egy bizonyos szavazói réteg örül, hiszen a Fidesz apránként, lépésről-lépésre rombolta le a jogállamot, építette le a demokratikus intézményrendszert, szűnt meg a fékek és ellensúlyok rendszere, és mindehhez a Fidesznek volt elég szavazója, akik hangosan tapsoltak. Épp ma – illetve tegnap – került a szemem elé egy írás, mely azt próbálta magyarázni, miért adják el a magyarok az országukat egy kiló krumpliért, és igazodik az igaztalanhoz, és már majdnem igazat adtam a szövegnek, hogy mennyire nem vagyunk, és nem is leszünk európai nemzet. Mert most még nem vagyunk.

Mert kedves barátaim, Orbánt Párizsban, Rómában vagy Berlinben akkor elkergették volna, amikor lenyúlta a magánnyugdíj vagyont, hogy mára a kutya sem emlékezne rá. Pedig nekünk el sem kellett volna kergetni, nem kellett volna tüntetni, hidakat lezárni, megbénítani az országot, mert ha elég sokan nem adjuk nekik oda a pénzünket, akkor nem lett volna költségvetés, és akkor nagy szarban lettek volna. És hiába magyaráztunk sokan, a nagy többség hagyta elúszni a saját megtakarítását – megzsaroltak bennünket, mert úgyis elveszik, ha akarják, érveltek nekem. Ha így állsz hozzá a pénzed lenyúlásához, akkor közelebb állsz egy birkához mint egy európai polgárhoz.

De miért hagyunk mindent? Egyrészt nem hisszük el, hogy a hatalom forrása mi vagyunk. Nem hisszük el, hogy győzni tudunk a hatalmat a maguk hasznára fordító nagyurakkal szemben. A magyar történelem elbukott szabadságharcok sorozata Dózsától napjainkig. Erre vagyunk kondicionálva. Míg Európában győztes polgári forradalmak hozták el a szabadságot, mi ezt politikai alkudozások eredményeképp kaptuk meg. A jobbágyságot Magyarországon a király (Ferenc József) törölte el, aminek a politikai hatalmat birtokló nemesség tagjai nem mind örült. De a rendszerváltásért sem kellett felállnunk a fotelből. Ajándékba kaptuk, és nem is tudtunk a vívmányaira vigyázni. Kapunk krumplit, lesz pörkölt is, és a netet is ki tudják a legtöbben fizetni. Szerintem Viktorék készülnek a tavaszi zavargásokra, és nagyon remélem, megússzuk, bár lehet épp erre van szükség, hogy európai nemzetté váljunk – ahol senki nem röhög azon, ha a demokráciát támadja a hatalom.”

Kép forrása: Homonnay Gergely Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látom, van még pár szerencsétlen, akit ez a Homonnay sikeresen hülyít.

A magánnyugdíjról már többször bebizonyították, hogy az volt lopás, amikor az állami nyugdíjalapból magánpénztár kezelőkhöz irányítottak egy jelentős részt, ami az állami nyugdíjalapban hiányt okozott, az alapkezelők viszont jól kerestek rajta.

Párizsban, Rómában, Berlinben? Mit tett Orbán a muzulmánok haragjáért?

Zavaros spekuláció: nem akarja belátni, hogy a többség értette/érti Orbánt, demokratikus módon kiáll mellette, ezért az ellenzék nem tud még fizetett zavarkeltőkkel sem káoszt előidézni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés