Orbán Viktor: Íme a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistája

2021. szeptember 18. 17:43
A kormányfő szerint azért támadják Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán, mert nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával.

Nyilvánvalóan nem mondtak igazat, akik eddig a CEU bezárásával kampányoltak – jelentette ki Orbán Viktor „Az elüldözött egyetem Budapesten (Szamizdat 13.)” című, a miniszterelnöki honlapon szombaton megjelent írásában.

A kormányfő úgy fogalmazott: „Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről”

Hozzátette: a híradások szerint az egyetem fővárosi kampuszán csütörtökön és pénteken sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek.

„Mi nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogyan dolgozik Soros György és csapata”

„Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat. Mi, magyarok, nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogy hogyan dolgozik Soros György és csapata. A magyar spekuláns mindig értett ahhoz, hogy az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket úgy tüntesse fel, mintha azok szörnyű társadalmi igazságtalanságok vagy éppen a személyével szembeni gonosz, antiszemita támadások lennének” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök feltette a kérdést: de vajon mit gondolhattak azok a jónevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián?

„Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről? Vajon mit éreznek most ezek a tudósok, szakemberek, politikusok, akik egész szakmai hitelüket elveszítették azért, mert felültek a Soros György és globális hálózata által terjesztett hazugságnak? Kínos, nagyon kínos. Talán erről is kellene szervezni egy konferenciát a CEU budapesti kampuszán” – írta a kormányfő.

Indokolatlan versenyelőny a Soros-egyetemnek

A miniszterelnök úgy vélekedett: Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán azért támadják, mert

nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával.

Azt írta: a '90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a

magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek.

Ők ezt a kiskaput becsukták, és elrendelték, hogy minden, Magyarországon létesített külföldi egyetem ugyanolyan feltételek szerint működjön, és tartsa be a jogszabályokat.

A CEU ügy az egész EU szégyene

„Valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket. Egyetlen kivétel volt: a Soros-egyetem. Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: hazugság hazugságot szül. 

„Álljon itt a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistája” – írta a miniszterelnök, majd így folytatta: 

„Guy Verhofstadt »egész Európát érintő szégyenről« írt, Judith Sargentini egy saját gyártású kisfilmben mondta, hogy a CEU-t elüldözték, az Európai Bizottság által készített 2020-as országjelentés pedig azt írja, hogy »a CEU befejezte a tudományos tevékenységét Magyarországon«.”

A miniszterelnök szerint az egész EU szégyene, hogy a szóban forgó, tényszerűen hamis állítások uniós jogi eljárások alapjaiként szolgálnak. „Quo vadis Europa?” – tette fel a kérdést a kormányfő.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 309 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizonyíték??? Működik a CEU vagy nem?
Ekkora öngól még egy libsitől is szokatlan.

Sorold a versenyelönyt, amikor még döntés sincs!

„Valamifajta istennek képzeltem magam” – írta Soros György magáról. „Igazság szerint már gyerekkorom óta voltak bennem erős messiás elképzelések, amikről tudtam, hogy kordában kell tartani, máskülönben bajba sodornak engem.
(Los Angeles Times, 2004. október 4.)

Soros működési elve saját szavaival:
"Én alapvetően azért vagyok az üzleti életben, hogy pénzt csináljak. Nem tudom és nem is nézem a társadalmi következményeit annak, amit csinálok."
(CBS News, 1998, in Chrystia Freeland: Idle Speculation, New Republic, 1999. feb. 8, 18.old.)

Ne beszélj félre, válaszolj a CEU-hazugságra!

Akkor mi a baj a pedo törvénnyel? Hogy nem az elvtársaid hozták?

Még szerencse, hogy olyanra bukkant Soros bácsi, aki átlátta, hogy mire megy az öreg, és ki tudott szállni a prostitúcióból.

Csak az utóbbi 8 órában három ordító hazugság:
1. A Robert Wilson nevű rendezőé, akit "magyar" barátai úgy tájékoztattak: itt diktatúra van, miközben ez a Wilson a magyar kormány pénzén rendez Budapesten.
2. Az előválasztási elektronikus rendszer összeomlása a bal-lib oldal szerint a Karmelita Kolostorből és a Lendvai utcából lett irányítva.
3. A Magyar Tudományos Akadémia szerint a Korrupciókutató Intézet BIZONYÍTOTTAN HAMIS JELENTÉSEI - amelyekre hivatkozva Brüsszel eljárást indított Magyarország ellen - megalapozottak, hiszen nem végez eljárást az intézet vezetője ellen, aki az MTA pénzét használja.

Csak ennek a három ténynek az árnyékában:
Emberek, Antifa, BLM, gender, lmbtq, az Alkotmány törvényen kívül helyezése nem Portland, Minneapolis és a többi USA-nagyvároshoz köthető csupán, itt tombol az orrunk előtt, Budapesten...

DOBREV KLÁRA FŐSZEREPLŐ AZ EURÓPAI UNIÓBAN..., hihetetlen?
Pedig maga egy komoly DK-s mondja:
(LÉnyegében minden hír, amely bal, liberális oldalról jön: ótvaras hazugság. Itt a negyedik:
"DÁVID FERENC
(atv.hu)
HOGY MIÉRT KLÁRA?
A DK jelöltje lassan két éve az Európai Unió demokratikus színpadán főszerepet tölt be."

És mi volt az "a 2011-es földmutyi"?
Arra gondolsz, hogy akkoriban több ezer fiatal gazda kapott szinte ingyen földeket a gazdálkodás beindításához?

Azt kellett volna teljesítenie, ami többi egyetemnek megvolt: külföldi diplomához legyen külföldön, az adott országban Campusa.

Nem vitatom, hogy voltak, vannak, lesznek HELYI PANAMÁK.
Ez mindig így volt, de az irány jó.

Sajnos, ezzel már régóta tisztában vagyok.
A helyzet még ennél is rosszabb.
Azonban a kézi munkaerő megfizethetetlenné vált, állítólag 10 ezer Ft/nap sem találnak munkást, akik keresnek.
Ezért mit tud tenni?
Csinálja azt, amiből meg tud élni.
Én a ny-i piacra járok, fantasztikus az árubőség zöldségből-gyümölcsből, még van őstermelői áru is, nem záródott be az újrakezdés lehetősége.
Ez azonban az EU-irányelveken múlik.
ha nem tudsz az EU-meghatározta ösvényen haladni, termelni, éhen halsz, ehhez kell alkalmazkodni.
és ez mindaddig így lesz, míg ki nem lépünk, vagy fel nem bomlik.
Ugyanakkor látni kell, bárhová szállítanál, keletre, oda is kizárólag nagy mennyiségben lehetséges, ez pedig megint visszavezet a gépi tömegtermeléshez.
Ez van, amit mindig leírok, a lótartásos gazdálkodásnak teret kellene adni, bármilyen kis mennyiségben el kellene kezdeni a preferálását. Indulásnak.

A függőség rosszabb mint a cselekvési szabadság. Kivéve a Stockholm szindrómás örök raboknak. Akiket nem kell bemutatni különösen neked.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés