Kirúgtak száz rendőrt Romániában, nem tudtak írni és olvasni

2021. szeptember 10. 13:13
„Ha az emberek nem tudnak írni és olvasni, nem értik meg a törvényt sem, amit alkalmazniuk kell” – mondta Ciprian Ciucu kerületi polgármester.

A bukaresti hatodik kerület – amely az egyik legnépesebb, mintegy 330 ezer lakossal – önkormányzati testülete csütörtöki napon elfogadta, hogy a helyi rendőrségi állások egynegyedét leépítik – számol be a Főtér. Mint a portál írja: száz állásról van szó. 

Ciprian Ciucu (PNL) 6. kerületi polgármester az intézményi reformok szükségességére hivatkozott, amikor megindokolta a leépítéseket. Hozzátette ugyanakkor azt is:

Ha az emberek nem tudnak írni és olvasni, nem értik meg a törvényt sem, amit alkalmazniuk kell”

– fogalmazott. 

A polgármester elmondta, a maradó 300 helyi rendőrt tanítani fogják, megismertetik velük a törvényeket, és azt is, hogyan kell kommunikálni a polgárokkal, vagy hogyan kell helyesen írni.

Nyitókép: Silas Stein / DPA / AFP. Illusztráció.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegyük hozzá, hogy a csehekkel együtt, az is ugyanolyan sunyi egy banda, mint az osztrák.
Wass Albert írt erről, hogy bejárta az amerikai könyvtárakat, a magyarokról mindenhol csak amolyan erőszakos barbár népről írtak, megnézte a könyveket, szinte mind a monarchiabeli Csehországból eredt - ők is a magyarságot akarták meggyengíteni, hogy megerősödjenek a Monarchián belül.
Ebből az is következik, hogy nagyon erősen kell dolgozni a külföldi magyar imázsképen, mert az rengeteget számít, ugye ma már nem angol, német, francia nyelvű könyveket kell elküldni a legnagyobb könyvtáraknak, hanem ott kell lenni a Wikipédián, Youtube-on, Facebookon.

Válaszok:
Gregorius | 2021. szeptember 10. 15:57

Szerintem ezek funkcionális analfabéták lehettek, azaz el tudtak olvasni pl. egy nevet, de egy szöveget már nem tudtak értelmezni.

A csehek meg a románok az kér külön dolog. A csehek úgy vagy 1000 évig a Német-Római Birodalom részei voltak, pár századnyi függetlenséggel, de végig erős nyugati hatás érte őket. ( Az egyik választófejedelem a cseh király volt.) A románok meg az Oszmán Birodalomnak adóztak és ha nem voltak elég dörzsöltek ( lefizetések Sztambulban) rájuk küldték a tatárokat. A csehek egyébként a dualizmus miatt utáltak minket, hiszen trializmust szerettek volna....

Válaszok:
Karvaly | 2021. szeptember 10. 17:29

Azt előléptették, aki felvette őket.

Nem is a románokhoz hasonlítottam őket (az tényleg egy egyedi kategória), hanem az osztrákokhoz. Egymás mellett élnek már régóta, nem csoda a sok hasonlóság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés