Menczer: Tíz hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást a Sinopharm gyártásához

2021. szeptember 10. 16:19
A Külügyminisztérium államtitkára bejelentette: együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan.

Az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen – kezdi péntek délutáni Facebook-posztját Menczer Tamás. A Külügyminisztérium államtitkára egyben bejelentette: együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan Yang Huichuannal, a vakcinafejlesztő cég (Sinopharm-CNBG) alelnökével és Peng Xiaóval, a Sinopharm-CNBG emirátusokbeli vegyesvállalati partnerének (G42) vezérigazgatójával.

„Abban állapodtunk meg, hogy legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához” – írja Menczer.

„Mivel a kínai és az emirátusokbeli partnereink folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit, és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén, az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, és a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk” – zárul az államtitkár posztja.

Nyitókép: Menczer Tamás, Facebook

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit én kockázatosnak tartok, az az, hogy 18 alatt nincsen tapasztalat a
Sinopharmmal és az új törzsek a fiatalok körében aktívak. A 12 feletti korosztályt ( 18-ig ) Pfizerrel oltják, amiből nagyon bizonytalan, hogy jövőre jön-e.

Utánakapartam és részben igaz. A Sinopharmot ott és az Emírségekben engedélyezték a 3-17 éves korosztálynak. A teljes átoltottság viszont kérdéses.

https://www.portfolio.hu/gazda..

A Portfolio szerint a Pfizer a mostani szerződés keretei között 2021 végéig szállít, 2022-ben már nem.

Igaz! Most néztem meg, júniustól nagyon felgyorsították az oltást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés