Menczer: Tíz hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást a Sinopharm gyártásához

2021. szeptember 10. 16:19
A Külügyminisztérium államtitkára bejelentette: együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan.

Az oltás az egyetlen fegyver a vírus ellen – kezdi péntek délutáni Facebook-posztját Menczer Tamás. A Külügyminisztérium államtitkára egyben bejelentette: együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan Yang Huichuannal, a vakcinafejlesztő cég (Sinopharm-CNBG) alelnökével és Peng Xiaóval, a Sinopharm-CNBG emirátusokbeli vegyesvállalati partnerének (G42) vezérigazgatójával.

„Abban állapodtunk meg, hogy legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához” – írja Menczer.

„Mivel a kínai és az emirátusokbeli partnereink folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit, és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén, az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, és a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk” – zárul az államtitkár posztja.

Nyitókép: Menczer Tamás, Facebook

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A HVG-komment Erzsébet-, Lipót-, Józsefváros kis hülye Lenin-ficsúrjai megint ejakulálnak a gyűlöletklubjukból, az újabb "lopáson", kifosztáson... 100 gyűlöletkilövellésre egy valódi magyar és milyen igaz ez a Sinopharm-gyártásra is:

"Te nem tudsz válaszolni, mert csak a propaganda ostoba hazugságait sulykolod. Milyen hibákat javított ki Orbán?
7 órája
Először is: államháztartási hiány csökkentése és legalább 8 éven keresztül 3% alatt tartása, túlzottdeficit eljárás alól kikerülés, devizában denominált állam és lakossági adósság forintosítása, árfolyamváltozástól való függés csökkentése, online pénztárgépek bevezetése, gazdaság fehérítése, áfa csalások visszaszorítása, stabil kiszámitható gazdasasági környezet, adócsökkentések, családtámogatások, stabil párkapcsolatok támogatása, szegénység csökkentése, bérek növekedése, munkanélküliség felszámolása, foglalkoztatottság növelése. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ti pedig meg akartok választani egy olyan ellenzéket, ami mindennek az ellenkezőjét valósította meg többször is, amikor hatalomra került."
10 órája "Ezt a fajta mesebeli (orbáni) szarnemzetet taposni kell. Igen."

Amit én kockázatosnak tartok, az az, hogy 18 alatt nincsen tapasztalat a
Sinopharmmal és az új törzsek a fiatalok körében aktívak. A 12 feletti korosztályt ( 18-ig ) Pfizerrel oltják, amiből nagyon bizonytalan, hogy jövőre jön-e.

Utánakapartam és részben igaz. A Sinopharmot ott és az Emírségekben engedélyezték a 3-17 éves korosztálynak. A teljes átoltottság viszont kérdéses.

https://www.portfolio.hu/gazda..

A Portfolio szerint a Pfizer a mostani szerződés keretei között 2021 végéig szállít, 2022-ben már nem.

Igaz! Most néztem meg, júniustól nagyon felgyorsították az oltást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés