Josep Borrell: Az Unió az Egyesült Államokkal és az ENSZ-szel együtt kell fellépjen a terror ellen

2021. szeptember 10. 21:10
Az Európai Unió elkötelezett a terrorizmus minden formája elleni küzdelem mellett, ugyanis a szélsőséges erőszak az egyes országok destabilizálása mellett veszélyt jelent a nyugati demokráciára és annak értékeire is – jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője pénteken.

Josep Borrell, a 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadások huszadik évfordulója alkalmából kiadott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy 20 évvel az afganisztáni háború megkezdése után a terrorista csoportok, köztük az Al-Kaida és az Iszlám Állam, továbbra is aktívak, merényleteik több ezer áldozatot követelnek szerte a világon.    

Hangsúlyozta: mivel a terrorizmus ellen vívott harc tapasztalatai bizonyították, hogy a szélsőséges erőszak ellen a katonai erő önmagában nem elegendő, az EU az erőszak kiváltó okait keresi, megszünteti a terroristák finanszírozási lehetőségeit és felszámol minden online térben terjedő terrorista tartalmat.    

Nem szabad elfelejteni, hogy az egyetlen előre vezető út a határozott és egységes kiállás mindazokkal szemben, akik kárt akarnak okozni és meg akarják osztani a társadalmakat.    

„A közelmúlt afganisztáni eseményei arra köteleznek, hogy újragondoljuk fellépésünket, szorosabban működjünk együtt stratégiai partnereinkkel, mások mellett az Egyesült Államokkal, az ENSZ-szel, valamint az Iszlám Állam legyőzésére szerveződött globális koalícióval, hogy a világ biztonságosabb hellyé váljon” – tette hozzá az uniós diplomácia vezetője.    

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet 19 terroristája 2001. szeptember 11-én eltérített négy kereskedelmi repülőgépet az Egyesült Államok területén. Kettőt közülük a New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyaiba vezettek, egy repülőgép a védelmi minisztérium, a Pentagon arlingtoni épületébe csapódott. A negyedik eltérített gép, amelynek vélhetően egy másik washingtoni célpontot szemeltek ki (a Kongresszus épületét vagy a Fehér Házat), az utasok ellenállása miatt a pennsylvaniai Shanksville-nél zuhant le. A történelem legvéresebb merényletsorozatában csaknem háromezren vesztették életüket.

(MTI)

Fotó: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A java még csak ezután jön a Nyugat "önkibaszásának", ha már nem engedik, hogy Vikk védje őket.
"a szélsőséges erőszak az egyes országok destabilizálása mellett veszélyt jelent a nyugati demokráciára és annak értékeire is "
Milyen az a szülő, aki az egyik gyerekének engedélyezi a 22 óra utáni diszkózást, a másik gyerekét hülyére veri, BÜNTETI, ha 22 óra 1 perckor ér haza?
Szélsőségesen erőszakos szülő, debil és idióta, aljas.
Milyen az az Európai Bizottság, amely egyik országnak engedélyezi ugyanazokat a törvényeket, amelyekért a másik országot brutál-primitív büntetésözönnel sújtja?
Szélsőségesen erőszakos bizottság, debil és idióta, aljas.
Mint Borrell ügynök és ügynökbandája.
Olyanok mellett ügynökölnek, akik nem merik felfedni arcukat a 3 méter magas védőkerítéseik mögül, csupán az ultraaljas G. Sorost nevesítik, mint "az emberiség jótevője Cukrosbácsiját"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés