Az Egyesült Államok evakuálja az amerikai nagykövetség személyzetét

2021. augusztus 15. 17:00
Az amerikai külügyminiszter megerősítette azt az információt is, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai megsemmisítettek „dokumentumokat és egyéb tárgyakat”.

Az Egyesült Államok evakuálja a kabuli amerikai nagykövetség – még az afgán fővárosban tartózkodó – személyzetét, miután a tálibok betörtek a városba – jelentette be vasárnap Anthony Blinken amerikai külügyminiszter az ABC amerikai televíziónak adott interjújában.

A tárcavezető úgy fogalmazott: „az intézkedés szerint az embereink elhagyják azt a területet, és a repülőtérre mennek”. Blinken megerősítette azt az információt is, hogy az amerikai nagykövetség munkatársai megsemmisítettek „dokumentumokat és egyéb tárgyakat”, mielőtt elmenekültek volna a nagykövetségről. „Ezt nagyon szabályosan és rendezett módon, az ott lévő amerikai erők segítségével teszik, akik szavatolják a biztonságot” – fogalmazott a külügyminiszter.    

Hírügynökségi beszámolók szerint az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének evakuálásakor amerikai katonai helikopterek szálltak fel a nagykövetség területéről, és fekete füstöt bocsátottak ki magukból Kabul felett, miközben az amerikai tisztviselők azon dolgoztak, hogy a „kényes anyagok” ne jussanak a tálibok kezébe.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/EPA/STRINGER

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Afgánok majd egymást ölik..." - dehogy ölik, legfeljebb megkorbácsolják azokat a férfiakat, akiknek nem elég hosszú a szakálluk.

-s nevet egy halkan kaccanót, hiába, mindig élvezet megcsalni a csalót-valami ilyesmi zümmögést hallok, nagyon messziről és nyilván pontatlanul.

Torzít a távolság.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés