Meghosszabbították a Smart Family Nagydíj 2021 startupverseny pályázati határidejét

2021. augusztus 13. 9:33
Egy hónappal, szeptember 15-ig meghosszabbították a családokat segítő, okos megoldásokat nyújtó startup vállalkozásoknak meghirdetett Smart Family Nagydíj 2021 verseny pályázati határidejét.

A hosszabbítást Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elnöke csütörtökön, a verseny országjáró körútjának budapesti eseményén jelentette be. Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő az eseményen kuriózumnak nevezte a pályázatot, mondván,

az a kis fejlesztésekre, családi vállalkozásokra is figyelmet fordít.

A képviselő reméli, hogy a pályázatra benyújtott innovációkból minél nagyobb mértékben profitálnak majd a magyar családok. Fűrész Tünde, a Kincs elnöke arról beszélt: az innováció közel áll a családokhoz, mert a gyereknevelésben a mindennapokban is új megoldásokat kell keresni egy-egy helyzet megoldásához. A Kincs ezért május 15-én létrehozta a Kincs Smart Family Centrumot és meghirdette a Kincs Smart Family Nagydíj 2021 nevű startupversenyt, amelyekre a családok életét könnyebbé tevő, innovatív ötleteket várnak – emlékeztetett.

Szalai Piroska, a Kincs Smart Family Centrum vezetője ismertette: a pályázatra szeptember 15-ig olyan magyarországi székhelyű cégek jelentkezését várják,

amelyek legalább prototípussal, de inkább már piacon megtalálható, a családok életét megkönnyítő termékekkel, szolgáltatásokkal rendelkeznek.

Pályázni hat kategóriában - társadalmi és közösségi innovációk, e-egészség, a jövő oktatása, okos családi otthonok, családi kassza, zene és kreatív megoldások – lehet – fűzte hozzá. Az eseményen bemutatták a matematikai feladatok gyakorlására alkalmas Darts Matek és az angol nyelv gyakorlását segítő Xeropan alkalmazást, valamint innovációs tájékoztatót tartottak a XVII. kerületi, Balassi Bálint nyolc évfolyamos gimnázium tanulói is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés