Orbán még egy dolgot tesz manapság. Csomagol.

2021. július 29. 8:08

Karácsony Gergely
Facebook
A magyar kormány és Orbán Viktor elveszítette a kapcsolatát a valósággal.

„Úgy látszik, ha valaki a Fidesz zsoldjába áll, nem csak a függetlenségét, a szakmai becsületét, de még a látását is elveszíti. A Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjainak például egy hét nem volt elég arra, hogy 5 kérdést alaposan elolvassanak.

Persze ez csak azokra a kérdésekre igaz, amit én adtam be. Ha Orbán Viktor és a kormány ad be kérdéseket, akkor hirtelen elég az idő véleményalkotásra. Botrányos ez? Az. Szánalmas jogi trükközés? Az is. Röhejes kicsinyesség? Leginkább ez.

Ha jól értem, a Nemzeti Választási Bizottság fideszes tagjai azért sorolták hátrébb a kérdéseimet, mert magánszemélyként adtam be azokat. A magánszemélyek nekik kevesebbet érnek, mint a kormány. De az a helyzet, hogy ez az ország magánszemélyekből áll.

Nincs két Magyarország. Nincs fideszes Magyarország és ellenzéki Magyarország, csakis a közös haza. És ha nincs két Magyarország, csak a közös haza, akkor annak csakis egy valósága lehet. És mi más lenne a politika dolga, a kormány dolga, mint ezeknek a valóságos gondoknak a megoldása? De a magyar kormány és Orbán Viktor elveszítette a kapcsolatát a valósággal. Mit csinál helyette? Két dolgot. Egyrészt a már unalomig ismert lemezt pörgeti: gyűlöletkeltés, bűnbakképzés, megosztás.

Orbán most ismét gonosz akart lenni, de valójában szánalmas lett. Csakhogy erre a politikára rámehet minden, amink még maradt. És hogy így van, az bizonyítja, hogy Orbán még egy dolgot tesz manapság. Csomagol. Mint aki menni készül. Eddig jó. Csakhogy összepakolja, becsomagolja és el akarja vinni magával azt is, ami nem az övé. Vinné a közvagyont, vinné vele Magyarország szuverenitását is. Vinné a jövőt. És ez az a pont, amikor egyszer és mindenkorra megálljt kell parancsolnunk. Nem adjuk a jövőnket!

Erről szól, nem másról az én jövővédő népszavazási kezdeményezésem. Hogy a politikai blöffök helyett a valós problémákkal foglalkozzunk. És ezzel nem várhatunk a választásokig. Most kell megakadályozni az ország jövőjének elárulását és kiárusítását.

Ebben bennünket semmiféle trükközéssel, jogi csűrcsavarral ez a kormány és a pártkatonai megakadályozni nem fognak, megállítani nem tudnak. Ha máshogy nem megy, hát az utcán is megmutatjuk: mi vagyunk a többség és nem adjuk a jövőnket.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 146 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés