Már öt halottja van a németországi robbanásnak

2021. július 29. 18:15
Két nappal a Leverkusenben történt robbanást követően további három holttestet találtak a romok alatt – közölte csütörtökön a német ügyészség és a kölni rendőrség.

Mint arról mi is beszámoltunk, robbanás történt kedden a nyugat-németországi Leverkusenben egy vegyipari gyárban, a baleset halottainak a száma immár öt főre nőtt. Két embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, az ügyészség ugyanakkor közölte, hogy nehéznek bizonyul a keresés, ugyanis az érintett terület csak korlátozottan megközelíthető, így drónokat kénytelenek bevetni. A robbanásban 31-en sérültek meg.

A tájékoztatás szerint a Chempark gyár szemétégető üzemében történt robbanást követően indított munkálatok a nyomozókkal történt egyeztetés nyomán a romeltakarításra fognak összpontosítani. Ezzel összhangban azonban tovább folyik az eltűntek utáni keresés, bár egyre kevesebb a remény, hogy túlélőket találnak. A német ügyészség gondatlan emberölés, illetve robbanás gondatlan előidézése gyanújával indított vizsgálatot.

Ahogy a keresési, úgy a robbanás okát feltárni hivatott nyomozási munkálatokat is hátráltatják a nehéz munkakörülmények. Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi környezetvédelmi hivatal még nem tudta megállapítani, milyen vegyületek szóródtak szét a környéken a robbanást követő füstfelhővel. Egy előzetes értékelés szerint dioxin-, PCB- és furán-vegyületekről lehetett szó. A cég közölte, hogy a robbanást követő tűzben oldószeres tartályok kaptak lángra.

(MTI)

Nyitókép: Roberto Pfeil / AFP

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megnéztem, nem lesz könnyű kiásni az okot. Itt vagy 50 vegyi cég működik és saját veszélyes hulladék égetőjük ( nem szemét égető!!!) is van, ahol bekövetkezett a robbanás. Szigoruan naplózni kell, hogy mikor mit égetnek, kérdés az, hogy mi maradt meg a tűz után.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés