BBC-riporter: Van esély arra, hogy változtatnak az álláspontjukon? Szijjártó: Nincs! (videó)

2021. július 22. 8:32
„Ez tényleg kemény volt” – a magyar külügyminiszter a BBC Hard Talkban szerepelt.

A BBC Hard Talk című műsorának adott interjút Szijjártó Péter.

„Ez tényleg kemény volt” – kommentálta a tv-s szereplést a külügyminiszter a közösségi oldalán. A beszélgetés elején az Európai Egyesült Államok vs. nemzetek Európája koncepció került szóba, majd a műsorvezető felvetette, hogy számos EU-s vezető, állam-és kormányfő kritizálta hazánkat, amiért szerintük Magyarország szembemegy az Unió értékeivel.

„Van esély arra, hogy változtatnak az álláspontjukon?” – kérdezte Steven Sackur. „Nem, semmiképpen nem változtatunk az álláspontunkon, és nem értek egyet azokkal, akiket ön az előbb idézett” – érkezett Szijjártó válasza. A külügyminiszter leszögezte: Magyarország betart minden szabályt, a hazafias magyar kormány mögött pedig erős parlamenti és társadalmi többség áll.

A műsorvezető ezután azzal érvelt, hogy mindez eurómilliárdokba kerülhet az országnak, mert az EU jogállamisági problémákra hivatkozva belengette, hogy nem kezdi el a költségvetési források kifizetését.

Szijjártó zsaroló dokumentumnak nevezte a jelentést, és megerősítette: nem fogja feladni Magyarország nemzeti érdekeinek képviseletét.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 381 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemcsak az EU létezik. Vannak más gazdasági, kereskedelmi szövetségek, amelyek nem ideológiai alapon működnek.
Fel kell venni velük a kapcsolatot és hagyni az EU-t megfőni a saját levében.
Az uniós támogatások nagy része visszakerül a fejlett országok cégeihez, mivel a beruházások szükséges szolgáltatás, alapanyag, gépek és berendezéseket, továbbá a kiegészítő forrásokat tőlük vesszük igénybe.
Legfeljebb a jövőben máshol fogunk ilyen kapcsolatokat kiépíteni.

A brexit nemcsak az Egyesült Királyságnak jelent veszteséget, hanem legalább ugyanakkorát, ha nem nagyobbat az EU-nak.
Mit akar az EU? Fel akarja számolni önmagát?

,,Akkor most sorold fel milyen eredményeket ért el Szijjártó Péter a külpolitika területén?
Mert az nem eredmény, hogy mindenre azt mondja, hogy nem. ,,

Te meg sorold fel, hogy világviszonylatban az elmúlt 10 évben milyen eredményeket ért el az EU, figyelembe véve az Egyesült Királyság távozását is.

Téged a viszont válasz háborít fel.
Engem meg Rutte, ugyanis ez a sokadik támadása. Ráadásul kulturalatlan stílusban.
Ruttenek le kéne mondania. Fico lemondott.

Olyan nagyágyuk, mint Balázs Péter, Lattmann Tamás, Magyar György, a DK-s Ara-Kovács Attila, és a többi elismert nagy név kispadon sincs, mi pedig ilyen petyhüdt, gumigerincű, Sorosnak befekvő mitugrászt küldünk a harcmezőre. Mint ez a Szíjjártó.
Ezen a veszélyes harctéren a fenti névsor bármely tagja iszonyú mészárlást végezne Magyarország ellenségeinek Soros-listáján...

Nem érthető, nem logikus, amikor Brüsszelben megy a letámadás, gyalázkodás Magyarország ellen, varga Juditék miért nem azzal az egyszerű felvetéssel válaszolnak.
Kérem, nevezzék meg: mi, hol, mikor sértette a jogállamot, a gyermekek védelmét, az EU-támogatások kezelését, a közbeszerzések törvényességét, a bíróságok működését ecetera.
Ha ilyen nincs, akkor zárják is azzal:
Mivel ok nincs a válaszra, nincs mire válaszolni, vagyis, a nincsre a válaszunk az, hogy tovább nincs.

Pogány József, (1903-ig Schwartz József,[2] Budapest, 1886. november 8. – Moszkva, kommunarkai kivégzőhely, 1938. február 8.) politikus, újságíró, irodalomkritikus, a Magyarországi Tanácsköztársaság egyik népbiztosa, a Kommunista Internacionálé munkatársa, John Pepper néven az Amerikai Kommunista Párt végrehajtó bizottságának tagja.
Ez az ember határozta meg, mik azok a "progresszív törekvések"...
"Élete
Szegény sorsú pesti zsidó családba született,"

Akkor te vagy egy többségi parlamenti képviselő vagy, vagy maga a kormányfő. Minden tisztelet a tiéd, jó az irány, erőt és kitartást a libsi disztópia szétzúzásához!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés