Ferenc pápa a Szépművészeti Múzeumban fog találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal

2021. július 21. 14:38
Huszonegy év elteltével vesz részt katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Ferenc pápa szeptember 12-én, Budapesten a Hősök terén részt vesz a katolikus világesemény záró szentmiséjén.

Miután több, mint egy hónapja megerősítették, hogy Ferenc pápa fog találkozni Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel, most kiderült, hogy ennek helyszíne a Szépművészeti Múzeum lesz – olvasható a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapján.

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségeknek képviselőit – áll a hivatalos közléseben. 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

A Szentatya a délután folyamán tovább indul Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

Összesen 126 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiányolom, hogy a programjában nincsen benn Többször Bérmálkozó ex-miniszterelnökünk a pápa általi bérmálkozása.
Az EU alapértékekben ilyen nincs?
Nehogy kötelezettségi eljárás legyen ebből is!

"Szabadkőműves terv a katolikus Egyház tönkretételére
(Az alábbi elképesztő dokumentum egy két évvel ezelőtt elhunyt magyar katolikus pap hagyatékából való. Alig pár napja, hogy a pap személyes iratcsomói közül előkerült. Szerzője, múltja, eredete ismeretlen, s mivel őrzője már meghalt, tőle megtudni sem áll módunkban. Hasonló fajtájú irományok már régóta keringenek a világban. De különös tekintettel a legújabbra, a luganoi tanulmányra, illetve arra a tényre, hogy korunkban mind az abban, mind az itteniben leírtak szinte szó szerint beteljesedtek már, fel kell tételeznünk, hogy valódi utasításokkal állunk szemben.)
A szabadkőműves nagymester irányelvei a szabadkőműves katolikus püspökök számára 1962. márciusában"
A 33 pontból csak négy, íme:
"6. Ne engedjétek, hogy az áldozók a szentostyát térdelve vegyék magukhoz. Mondjátok meg a szülőknek és a nevelőknek, hogy tartsák vissza a gyerekeket attól, hogy áldozás előtt és után a kezüket összekulcsolják. Mondjátok nekik, hogy Isten úgy szereti őket, ahogy vannak, és azt akarja, hogy teljesen fesztelenül érezzék magukat. Szüntessetek meg a templomban minden térdelést és térdhajtást. Távolítsátok él a térdeplőket. Mondjátok az embereknek, hogy a szentmise alatt állva tegyenek tanúbizonyságot.

7. Szüntessétek meg a szakrális orgonazenét. Vigyétek be a templomokba a gitárokat, a zsidó hárfákat, dobokat, a „lábdobogást”, és a „szent nevetést”. Ez megakadályozza az embereket a személyes imában és a Jézussal való társalgásban. Ne adjatok időt Jézusnak, hogy a gyerekeket vallásos életre hívja meg. Adjatok elő az oltárnál liturgikus táncokat izgató hatású ruhákban, színdarabokat és koncerteket."
"32. Nyilvánítsátok a régi dogmákat hamisaknak, kivéve a pápa tévedhetetlenségéről szólót. Mondjátok, hogy Jézus Krisztus forradalmár volt, de sikertelen. Mondjátok, hogy az igazi Krisztus hamarosan eljön.

33. Parancsoljátok meg a pápa minden alattvalójának, hogy a „szent keresztes háborúban” harcoljanak az egyetlen „világvallás” elterjesztése érdekében. Csak a megválasztott ellenpápának kell engedelmeskedni. Mondjátok az embereknek, hogy meg kell hajolniuk, ha a nevét kimondják. A sátán tudja, hogy hol van az összes elveszett arany. Hódítsátok meg könyörtelenül a világot.

Ez hozza meg az embereknek azt, ami után mindig vágyódtak: „A béke aranykorát”.

(Magnificat Meal. Movement International, P. O. boksz 353, Toowoonba, Australia 4350)"
http://www.katolikus-honlap.hu..

CSAK VÁLASZKÉNT VESZI BE A GÉP, EZÉRT

...És működik, 1963!!! - ŐRÜLET, 58 ESZTENDEJE!!!
"„Érkezett a hír »az nagy angol földről«, hogy – természetesen, megint – a teljes elfogadás és szeretet jegyében, hogyan homofób gyilkosozta le egy iskolaigazgató a diákjait, amiért azok nem akarnak részt venni a Pride-on."
https://mandiner.hu/cikk/20210..

Akkor már azt is meg tudják beszélni, hogy mi a véleményük Kína biológiai fegyverrel kirobbantott világháborújáról.

Sőt Jakabbal sem. :) Remélem palkikabácsika látta Jakab kezében a papírt, amiből felolvassa az egymondatos böfögéseit, amit két napig gyakorol a tükör előtt.
Az előző elnöke szerint is.

Jaj! Azt hittem, hogy Jákobkából más sugárzik palika bácsi szemébe, ahogy térdel előtte semmiképpen nem az intelligencia. :))

Sugárban spriccel úgy már rendben? :)

A pápa gyűrűjét csókolják meg nem a kezét, de a covid miatt nyilván nem.
Pláne, hogy Orbán református.

A saját apjáról beszél. Na most már ezt is tudjuk, hogy palikabácsi apja a tükör előtt mórikálja magát. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés