Arcátlan fake news volt, hogy Ferenc pápa nem találkozik Orbán Viktorral

2021. július 21. 20:30

Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu
A következő fogási kísérlet az lesz, hogy a pápa milyen arcot vág az ünnepélyes fotózáson?

„Emlékeznek még arra, amikor a nemzetközi és hazai fake news oldalakon végigfutott a hír? A hír, miszerint Ferenc pápa valóban a nagybetűs, jó fej pápa? Az emberi, progresszív, demokrata értékeket figyelembe vevő és azokat betartó? Tudják, arra hírre gondolok, miszerint a szentatya nem kíván találkozni Orbán Viktorral. Nem kíván, hiszen nem asszisztálhat ahhoz a mélyen keresztényietlen kormányzáshoz, amelyet a magyar kormány folytat, így az ellenzéki hangok.

Aztán mi történt? No, mi lett az egészből? Mára pontosan tudjuk, hogy Ferenc pápa budapesti látogatásán a Szépművészeti Múzeumban találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel.

Gondolom, a következő fogási kísérlet majd az lesz, hogy a pápa milyen arcot vág az ünnepélyes fotózáson. Hiszen biztosan így akar üzenni a haladóknak!

Látják, így működik ez mindig, mindenhol. Egészen friss példát rá az állítólagos megfigyelési botrányban láthatunk. A nemzetközi és hazai fake newsok bejárják a világot és hazánkat – ahogy egy élelmes, jobboldali blogger írta, balfake news –, a következmények pedig senkit sem érdekelnek. A mai napot kell megnyerni, a holnappal majd lesz valami. Halljuk most egyetlen baloldali politikustól is azt, hogy ejnye, Ferenc pápa mégsem úgy járt el, ahogy egy igazi, modern pápának kell? Látjuk a csalódott hangokat az ellenzéki térfélen? Persze hogy nem. Mert ejtették a témát, már nem fontos, nem érdekes, nem lényeges.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés