A Semmelweis Egyetem kutatása cáfolja Karácsony antitestes kampányát

2021. július 14. 15:04
A főpolgármester ráijesztett a keleti vakcinával beoltottakra, az egyetem kutatása szerint azonban valamennyi hazánkban engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget.

Valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen – derül ki a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából.

Kísérletek cáfolják Karácsony Gergely kampányát

A vizsgálatok során egyértelművé vált: az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre – olvasható az intézmény oldalán.

Vagyis akiket korábban a Karácsony Gergely által szorgalmazott antitestvizsgálattal mértek, és negatív eredményt kaptak (az antitestes vizsgálatokon körülbelül a vizsgált személyek 20 százaléka produkált negatív tesztet, vagyis csak minden ötödiknél mutatta ki azt a teszt, hogy nincs elegendő antitest a szervezetében, a másik 80 százalék esetében az antitestvizsgálat is kimutatta a védettségét), azoknak a 88 százalékáról is kiderült, hogy védettek.

Karácsony Gergely és a főváros kampányt épített az antitestes vizsgálatokra, hogy bizonyítsák: nem hatásosak a keleti, főként kínai vakcinák. Ezzel szemben a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából kiderült: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina hatásos, a korábban negatív eredményt kapott mintegy 1200 fő esetében 88%-ban volt kimutatható antitest, míg a teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott  vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.

 

Nyitókép: Földházi Árpád
 

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos sok ilyen lehet.

Egy házaspár oltás ellenes volt. Az idős szüleik nem, ők beoltatták magukat. A családon végigment a vírus, a fiatal pár férfi tagja belehalt .

A Fővárosi Önkormányzat leizzad az erőfeszítéstől, hogy bizonygassa, hogy a kínai és orosz vakcina semmit sem ér.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés