Schiffer legyőzte Czeglédyt, Novák Előd gratulált

2021. június 24. 17:43
A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke kisregény terjedelmű hozzászólásban fejezte ki örömét, hogy az ügyvéd megnyerte a DK-s politikus elleni pert, és kijelentette: Újbudán korrupciós leosztás történt.

Másodfokon is pert nyert a XI. kerületi DK-s Lakos Imre ellen a Sétáló Budapest korábbi polgármesterjelöltje, Lengyel Domokos és az őt védő Schiffer András. Az egykori SZDSZ-es Lakos azért perelte be Lengyelt, mert a 2019-es önkormányzati választási kampány részeként közzétett bejegyzésében az alábbi mondat szerepelt: 

„Célunk a parkolási maffia, a NER korrupt rendszere és a hasonlóképp korrupt, másodfokon elítélt Lakos Imre–Molnár Gyula-tandem mellett harmadik, civil utat kínálni a választóknak.”

Schiffer ma jelentette be, hogy az elsőfokú ítéletet másodfokon is helybenhagyta a bíróság, így megnyerték a pert Lakos ellen, akit a szintén DK-s Czeglédy Csaba ügyvédi irodája képviselt.

„Győztünk: L. Imre – Lengyel Domokos: 0-2!” 

– fogalmazott Schiffer.

Lakost ugyanis másodfokon elítélték hivatali visszaélés bűntette miatt, de a Kúria végül felmentette – ez azonban, ahogy ezt a Fővárosi Ítélőtábla jelen ügyben született ítélete is megjegyzi, nem a bűncselekmény, hanem a bizonyítékok hiánya miatt történhetett meg. A bíróság szerint ezért Lengyel Domokos kijelentése, „a felperes politikai felelősségét állító kampányvélemény valós ténybeli alapon áll”, és nem sérthette Lakos Imre személyiségi jogait.

Novák Előd: Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát, gratulálok! 

Schiffer Facebook-bejegyzésére terjedelmes kommentben reagált Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, szintén XI. kerületi önkormányzati képviselő, aki mindenekelőtt gratulált az ügyvédnek, de hangsúlyozta, Czeglédy Csaba így is jól jár. Czeglédy ügyvédi irodája ugyanis, ahogy más DK-s vezetésű helyhatóságoktól, a XI. kerületi önkormányzattól is kapott megbízást, amelyért Novák szerint „több tízmillió forintot zsebel be”

Novák egyébként önkormányzati képviselőként kezdeményezte a megbízás megszüntetését, de az előterjesztést a DK és a Momentum képviselői, köztük Orosz Anna alpolgármester nem támogatták. A Mi Hazánk politikusa szerint ezzel

a DK és a Momentum paktumot kötött. 

„A Gyurcsány-párt fővárosának minősülő Újbudán korrupciós leosztás történt” – fogalmazott a politikus, aki szerint ezért cserébe „a Momentum is kifizetőhelynek használhatja az ország ötödik legnagyobb költségvetésű önkormányzatát”. 

Korábbi nyilatkozataikkal szembesítette a Jobbikot, a Momentumot és az LMP-t Novák Előd

Novák Előd ezután a Jobbiknak és az LMP-nek is nekiment, mert szerinte csak szavakban tiltakoztak Czeglédyék megbízatása ellen, de ők sem támogatták a szerződés felbontására vonatkozó előterjesztését.

Végül mindhárom pártot szembesítette Czeglédyvel kapcsolatban tett korábbi nyilatkozatukkal:

A Momentum korábban azt mondta Czeglédy Csaba megbízásáról, hogy „nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával.”

A Jobbik korábban úgy nyilatkozott erről: „Az, hogy Gyurcsány Ferenc bizalmasa, akit már 2010 előtt (!) jogerősen elítéltek adócsalásért és magánokirat-hamisításért, újra pozícióba jut, ráadásul céges átvilágítások kapcsán, az ellenzéki együttműködés megcsúfolása.” 

Az LMP pedig a következő véleményt fogalmazta meg: „Nem tartjuk ésszerűnek és elfogadhatónak, hogy olyan ember cége vizsgálódjon közpénzeket érintő ügyekben, aki maga sem megbízható”. 

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés