Először vállalta fel homoszexualitását egy játékos az NFL-ben

2021. június 22. 9:45
Carl Nassib úgy érezte, eljött a pillanat.

A Las Vegas Raiders amerikaifutballistája, Carl Nassib lett az első olyan aktív NFL-játékos, aki nyíltan felvállalta, hogy meleg – írja a Telex. Hozzátették: a 28 éves Nassib az Instagramján posztolt videójában coming outolt. „Szeretném kihasználni a pillanatot és közölni, hogy meleg vagyok. Már egy ideje meg akartam tenni, és mostanra éreztem magam elég kényelmesen ahhoz, hogy kimondjam” – szerepel a nyilatkozatában. Hangsúlyozták: Nassib azt mondta, elég zárkózott ember, nem a figyelemfelkeltés miatt közölte, hogy meleg, egyszerűen fontosnak érzi a láthatóságot. „Remélem, hogy egy nap az ilyen videókra és az egész coming out folyamatra nem lesz szükség, de addig

mindent megteszek azért, hogy egy olyan kultúrát ápoljak, ami elfogadó és együttérző”

– mondta az NFL-játékos, aki arról is beszélt, hogy 100 ezer dollárt adományoz a Trevor Projectnek, az amerikai LMBTQ-fiatalok öngyilkosság-megelőzési szolgálatának.

„Macsó kultúra”?

Egy olyan alapvetően „macsó kultúrára” épülő sportágban, írja a Telex, mint a futball vagy az amerikaifoci, nagyon kevesen vállalják fel nyíltan, hogy melegek, az NFL-ben eddig nem is volt erre példa. 2014-ben Michael Sam draftolása előtt coming outolt, és ugyan az előszezonban még játszott a St. Louis Ramsben, de a végleges játékoskeretbe nem került be. Nassib a hatodik szezonját kezdheti meg a NFL-ben. A játékost 2016-ban draftolta a Cleveland Browns, majd két évet a Tampa Bay Buccaneersben játszott, mielőtt hároméves szerződést írt volna alá 2020 márciusában a Las Vegas Raidersszel, írják.

Fotó: Amy Lemus / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem magánügy. Antiszemitizmus. Ugyanis:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés