A holland miniszterelnök elítélte Magyarországot az új, „LMBT-ellenes” törvény miatt

2021. június 20. 11:59
Mark Rutte holland miniszterelnök elítélte Magyarország új törvényét, amelynek célja a „homoszexualitás népszerűsítésének betiltása” – jelentette az ANP.

„A törvény teljesen ellentétes azzal az elképzeléssel, hogy az EU egyúttal egy értékközösség is” – mondta Rutte csütörtökön a holland parlamentben az EU állapotáról szóló éves vita során, amelyen a nemzeti parlament képviselői mellett a holland EP-képviselők is részt vettek. Az ellentmondásos jogszabályt a törvényhozók csütörtökön fogadták el Magyarországon – számol be a holland ANP. 

Rutte elmondta, hogy Sigrid Kaag holland külügyminiszter felszólítja az Európai Bizottságot, hogy „tegyen meg mindent” annak érdekében, hogy fellépjenek Magyarország ellen. Rutte szerint erőfeszítéseiben francia és dán kollégái is támogatják.

A holland parlament tizenegy pártja szintén aláírta a javaslatot. Parlamenti döntést követeltek „a demokratikus alkotmányos állam lebontása és az alapvető emberi jogok megsértése ellen Magyarországon”. A törvényt „Magyarország szexuális és nemi kisebbségei elleni újabb támadásnak” nevezték melyet a 2022-es, és Orbán Viktor számára kulcsfontosságúnak tartott választások elé időzítettek. Az emberi jogi csoportok által is elítélt intézkedés a héten számos tiltakozást váltott ki a magyar parlament előtt – idézte az Amnesty International tweet posztját a holland lap. Az Eurovízió holland győztese, Duncan Laurence csütörtökön bejelentette, hogy az ország diszkriminatív törvényei miatt nem lép fel Magyarországon.

Fotó: ROMY ARROYO FERNANDEZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért nem olvasunk olyan hírt, hogy a magyar miniszterelnök elítélte Hollandiát a vélemény nyilvánító népszavazás intézményének eltörlése miatt? Mert ez különösen aggasztó annak fényében, hogy az ilyen népszavazás kétszer szembement a kormány álláspontjával.

Rutte-nak semmi köze a magyar parlament demokratikus döntéséhez. Ráadásul, egy kimutathatóan hamis antropológia a háttere az érvelni nem tudó, erőszakos és primitív követelésének.

A HOLLAND ZSIDÓK FELE FÉL, ÉS REJTEGETI IDENTITÁSA JELEIT
Írta: Szombat - 2018-11-28.

Nincs itt semmi látnivaló a holland miniszterelnök köztudottan, bár még be nem vallva homoszecuális.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés