A francia csapatot a magyar drukkerek rasszizmusa zavarta meg egy holland lap szerint

2021. június 20. 14:47

A világbajnoki címvédők két támadója, Kylian Mbappé és Karim Benzema került ezúttal rasszista támadások kereszttüzébe – állítja a holland De Telegraaf.

2021. június 20. 14:47
null

Az idei Eb-n egyedüli teltházas Puskás Arénában harcolt ki döntetlent a magyar csapat a világbajnok franciákkal szemben, és az 55 ezer szurkoló által teremtett hangulat a tetőfokára is hágott. A keddi, portugálok elleni mérkőzés óta a Puskás Arénában uralkodó atmoszféra felkeltette a világsajtó érdeklődését, és nem győzték megjegyezni, hogy a magyar-portugál meccsen a magyar szurkolók homofób megnyilvánulásokat tettek, amik miatt az UEFA azt mérlegeli, hogy büntetést szabjon ki az MLSZ-re. 

A holland De Telegraaf vasárnap arról számolt be, hogy „a budapesti stadion több sarkából is érték rasszista rigmusok a franciák két sztárját, Kylian Mbappét és Karim Benzemát”. A 22 éves, kameruni származású Mbappé a mérkőzés után azt panaszolta, hogy huhogásra és rasszista jelzőkre lett figyelmes a mérkőzés alatt. A másik focista, Karim Benzema algériai felmenőkkel rendelkezik.

A lap kiemeli, hogy hivatalosan az UEFA még nem foglalkozik az üggyel, de emlékeztetnek arra, hogy Magyarországot többször is büntették a futballhatóságok a szurkolók rasszizmusa miatt. A hír rontja Budapest esélyeit az Európa-bajnoki döntő rendezésére, ami akkor válhatna valóra, ha London nem vállalja a rendezést a szigorú angol beutazási szabályok miatt.

Fotó: MTI/EPA/Getty pool/David Ramos

Kapcsolódó cikkek

Összesen 400 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg Palóc
2021. június 21. 23:56
Micsoda köcsögök ezek a hollandok, de most komolyan ! :D :D
Sulammit
2021. június 21. 16:27
Kylian Mbappé nekem kimondottan szimpatikus volt. Mindig mosolygot, ha nem sikerült a hálóba lőnie akkor is. Sosem dühöngött. Igaz sokat szabálytalankodott, de elnézett neki mindent a bíró.
Szívemből magyar
2021. június 21. 15:33
67 ezer nézőnél elég nehéz elérni, hogy ne legyen pár száz ember, aki ezt csinálja. Persze ha mindez Bukarestben történik biztos nem ír róla a holland lap.
GéKI
2021. június 21. 14:08
Én ott voltam! Semmi rendbontás nem volt, magyarok és franciák együtt fényképezkedtek! Abban a hangorkánban, akkor sem hallotta volna meg, ha tényleg "huhoktak" volna valakik! Aljas kis szemétség...! Az az igazság, hogy a bíró sokkal többet engedett meg a franciáknak - ezt még a feleségem is észrevette, pedig nem egy "fociamazon"...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik