Fidesz: 70, MSZP: 30 százalék

2021. június 18. 9:34

Hadházy Ákos
Facebook
Az Ezüsthajó vezetője és egy óbudai alpolgármester cégei felosztották az elcsalt EU-s közbeszerzéseket.

„Újabb pert nyertem, de egyáltalán nem vagyok ettől boldog. A »Fidesz-közeli« Ezüsthajó Kft. vezetője és egy óbudai szocialista alpolgármester cégei 70:30 százalék arányban osztottak fel maguk között elcsalt EU-s közbeszerzéseket. Az ügy sajnos világos és egyértelmű, az OLAF is nyomozott benne és meg is állapította a szabálytalanságot.

A szocialista pártban sajnos azonban SEMMILYEN politikai következménye nem volt az ügynek. Többek között emiatt a történet miatt muszáj Zuglóban elindulnom: meg kell üzennem, hogy egy kormányváltás esetén mindent meg fogok tenni, azokban az esetekben is a felelősségre vonásért, ahol nem fideszes (vagy nem csak fideszes, mint itt) politikus a résztvevő. El kell mondjam, hogy az elmúlt években, különösen az EU-ügyészségért zajló aláírásgyűjtésben nagyon sok nagyon tisztességes és szorgalmas szocialista politikust és aktivistát ismertem meg, többüket barátomnak is mondhatom. A budapesti szervezet hozzáállása sajnos az ő munkájukat teszi tönkre.

Az elkövető sajnos azért lehet magabiztos, mert tudja, hogy az OLAF nem fogja kiadni a vizsgálat részleteit, azt csak a magyar kormány tehetné meg. Ő pedig a fideszes 70 százalék miatt nem fogja bántani az Ezüsthajó Kft. legutolsó vezetőjét – akkor sem, ha 30 százalékot a szocialista politikus kapott -, sem a jelentés nyilvánosságra hozatalával, sem nyomozással, sem azzal, hogy a propagandasajtóban beszámolna az esetről.

Az alpolgármester a fideszesekre jellemző szemtelen módon feljelentett. Az elkövetők ezt persze csak kríziskommunikációs okokból szokták megtenni, bízva abban – sokszor joggal -, hogy az ügy úgyis csak pár napig érdekes, akkor meg lehet belehazudni a kamerába, hogy a Hadházy hazudik és feljelentést tesznek. Aztán az már senkit nem érdekel, hogy a feljelentést elbukják. Legtöbbször amúgy az általam leleplezett emberek rágalmazás bűntette miatt jelentenek fel, mert tudják, hogy így úgysem lesz tárgyalás, mert a parlament magánvádas ügyekben úgy sem adja ki a mentelmi jogomat. Tárgyalást pedig nem akarnak valójában, mert akkor újabb részletek is kiderülhetnek. (Aki valóban perelni szeretne és bízik is abban, hogy megnyerheti, az polgári úton, jó hírnév megsértése miatt perel, mert ott nem véd a mentelmi jog. Ilyenből nagyon-nagyon kevés volt az elmúlt 8 évben és ezeket pedig meg szoktam nyerni.)

Bár a parlament itt sem adta ki a mentelmi jogomat, mégis van határozat, mivel a bíróság már az előkészítő szakaszban alaptalannak gondolta a feljelentést, pedig – sajnos – az általam elmondottak vizsgálatáig el sem jutottak.

Természetesen az általam elmondottak teljesen egyértelműek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó kérdés!

Válaszok:
nick89 | 2021. június 19. 8:05

A választók kb. 40, de lehet, 50% fölötti része úgy tudja:
A FIDESZ, ORBÁN ELLOPJA, ELLOPTA AZ ORSZÁGOT, A "MI PÉNZÜNKET!"
Nem csak úgy tudja, de ha van, amiben holtbiztos véleménye van, az éppen ez: Orbánék lopnak!
És hogy ez így alakult, így rögzült a magyarok tudatában, abban legalább 50%-ban a kormány emberei a felelősek, MINDENEKELŐTT A PARLAMENTI SZÓCSATÁK, VÁLASZOK puha, elnagyolt, magyarul: trehány "megvívásában", ami inkább cicaharc volt, az éhesvad-üvöltésekkel szemben.

Mondd meg, hogy miért?
Én csak arról írok, ami tényszerű.
Pl., mi végre a Tisztelt képvoselőtársam, a Tisztelt frakcióvezető úr és hasonló megszólítások a válaszokban.
És mi végre az, hogy aljas, nemtelen rágalmakat felemelnek önmagukhoz azzal, hogy végigbeszélik az adott időt.
Aljaskodásra csak egy pár szavas válasz kell:
Ön aljas módon vádaskodik, amikor név, időpont, helyszín megnevezése nélkül emberek tucatjaira mondja: LOPNAK.
Aljas vádakra pedig nem válaszolunk.
Pontos megjelölés esetén pontos választ fog kapni.

A vizsgálat lezárását követően a hivatal (OLAF) intézkedéseket ajánl az érintett uniós intézményeknek és tagállami kormányoknak: javasolhatja többek között bűnügyi nyomozás indítását:
Hadházy a baromállat(orvos) ítélete megelőzi a vádiratot.
Hadházy a baromállat(orvos): "Bár a parlament itt sem adta ki a mentelmi jogomat, mégis van határozat, mivel a bíróság már az előkészítő szakaszban alaptalannak gondolta a feljelentést, pedig – sajnos – az általam elmondottak vizsgálatáig el sem jutottak."

Szóval a semmiért 30%-ot kapó MSZP szövetségese vagy. Az erkölcsi tisztaság netovábbja. Hogy a kommunista pripékszövetséget most szóba se hozzuk.

Figyelj macskajancsi! Az OLAF szabálytalanságot állapított meg. A szabálytalanság pedig nem bűncselekmény. Gondolom, hangosan visítanátok, ha az ellenzéki pártoknak az ÁSZ által felderített gazdálkodás terén elkövetett szabálytalanságait, vagy a Klubrádió szabálytalanságait bűncselekményként kezelnék.

" mégis van határozat, mivel a bíróság már az előkészítő szakaszban alaptalannak gondolta a feljelentést, pedig – sajnos – az általam elmondottak vizsgálatáig el sem jutottak."

Farkas Flóri meg Tiborcz az Eliossal vajon mikor állnak bíróság elé?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés