A Jobbiknak nincsen keresnivalója az ellenzéki együttműködésben

2021. június 17. 20:09

A június 15-én elfogadott törvénymódosítás nem „gumicsont”.

2021. június 17. 20:09
Kocsis Árpád
Mérce.hu

„A június 15-én elfogadott törvénymódosítás nem »gumicsont« (Stumpf András), és nem csupán a »Nemzeti Cinizmus Rendszerének« »újabb hadművelete« (Schiffer András). A törvénymódosításban a legtisztább formájában megjelenik a magyarországi kormány elnyomó, kisebbségellenes, etnicista, ha tetszik, posztfasiszta vagy mikrofasiszta jellege.

A törvény megszavazásának üzenete egyértelmű: azoknak, akiknek a szexuális irányultsága a vélt többségi szexuális magatartással nem egyező, azok fogják be a pofájukat, ne mutatkozzanak embertársaik előtt, főként ne mutatkozzanak olyan módon, amely a polgártársaikat »elbizonytalanítaná« a szexuális orientációjukban, és senki se próbálkozzék azzal, hogy azokat a polgártársaikat, akik a homoszexualitásban, biszexualitásban, transzneműségben betegséget, devianciát, elkorcsosulást látnak, jobb belátásra bírják. A mondandó nyilvánvaló: csak ne »érzékenyítsen« itt senki senkit sem. Aki buzi, az buzi, s csakis buziként jelenhet meg – és ez elviselhetetlen, megbocsáthatatlan és fajidegen.

Cinizmusról itt már régen nincsen szó: a melegek elleni hecckampányok, az Országgyűlésben és a stadionokban rendre elhangzó buzizások, az azonos nemű párok örökbefogadásának ellehetetlenítése: ugyanabba az irányba mutatnak.

Amiként a cigányság elleni kirohanások, az alig álcázott antiszemita, és büszkén vállalt rasszista megnyilvánulások, a határon túli magyarok elleni kampányok, a börtönviseltekkel szembeni kirohanások, a menekültellenes gyűlöletkeltés értelmét is pontosan tudjuk, a következményeit viseljük. Senki sem kívánatos, akiről az a vélelem, hogy nem olyan, mint mi: ám kerüljön emberkereskedők kezébe, végezze prostituáltként (mint menekült gyermekek ezrei), fulladjon meg a tengerben vagy a négy fal között.

Ha az ellenzéki tömörülés az emberségnek bár a látszatát fent kívánja tartani, akkor nem pusztán bocsánatot vár a koalíciós társától, s kiváltképpen nem magyarázkodik, hanem még ma megszakítja a kapcsolatát a Jobbikkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2021. június 18. 23:54
Ez egy igazi liberál-bolsevik. Harcra fel elvtárs! Dzsegevara!
Agricola
2021. június 18. 15:32
KOCSIS ÁRPÁD Mérce.hu megrontja a szavak becsületét. Nem arról van szó a törvényben, hogy "érzékenyítsen itt senki senkit sem", hanem a rendelet betiltja az iskolákban, óvodákban a pornográf jellegű, a nemváltoztatásra irányuló vagy a homoszexualitást terjesztő tartalmakat (a 18 éven aluliak számára). Az iskolai szexuális felvilágosító foglalkozásokkal kapcsolatban is megfogalmaz előírásokat a jogszabály: az nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. "szexuális felvilágosító foglalkozásokat az intézmény pedagógusain kívül csak olyan személyek, szervezetek tarthatnának, amelyek szerepelnek egy hivatalos, folyamatosan frissülő nyilvántartásban. " Ez elveszi a lehetőséget a homoszexualitásukra mérhetetlenül büszke propagandisták elől, akik addig nyomnák vad átnevelő propagandájukat, amíg elérik, hogy mindenki homoszexuális lesz a világon.
wanderer
2021. június 18. 09:48
Úgy látom, hogy a törvény tökéletesen telibe talált. Abszolút kibújt a szög a zsákból. A fő céljuk már egyértelmű: már nemcsak homokosnként akarnak 'büszkén' élni, hanem rá akarják erőltetni mindezt a gyerekekre! Svédországban meztelenül mutogatják magukat a gyerekeknek 'ismeretszerzés' címén, transzvesztiták magyarázzák az óvodásoknak a nemi életet, Angliában elveszik a szülőktől a gyerekeket, hanem járulnak hozzá a nemváltoztató műtétekhez, stb. Ilyen elszánt, aggresszív és romlott erkölcsű politikai erővel a társadalmak sohasem néztek szembe korábban.
Szeredai
2021. június 18. 08:40
Ez a csávó biztosan nem az eszéből él, hanem a testéből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik