Boris Johnson kötelezettségvállalást kér a G7-eketől, hogy 2022-ig az egész világ be legyen oltva

2021. június 6. 7:26
A brit miniszterelnök szerint az orvoslás egyetemes történetének legnagyobb vívmánya lenne a világ teljes népességének beoltása a koronavírus elleni vakcinákkal a jövő év végéig.

Boris Johnson brit miniszterelnök konkrét kötelezettségvállalásokat kér a jövő héten a hét legnagyobb ipari hatalom alkotta csoport (G7) többi tagországának vezetőitől annak elősegítésére, hogy 2022 végéig a világ teljes lakosságát be lehessen oltani a koronavírus elleni vakcinákkal – közölte vasárnap a londoni kormányfői hivatal.

A G7-országok – a soros elnöki tisztséget betöltő Egyesült Királyság, valamint az Egyesült Államok, Japán, Kanada, Németország, Olaszország és Franciaország – vezetői több más meghívott ország és szervezet képviselőivel együtt háromnapos csúcstalálkozót tartanak jövő péntektől a délnyugat-angliai Carbis Bay kisvárosban. A találkozón jelen lesz Joe Biden amerikai elnök is.

Egységben az erő a koronavírus ellen

A Downing Street vasárnapi közleménye szerint a csúcstalálkozó döntő jelentőségű lehetőséget teremt arra, hogy a világ legbefolyásosabb demokráciai egyesítsék képességeiket és szakértelmüket a koronavírus leküzdésére, és álljanak a globális kilábalási folyamat élére.

Johnson a miniszterelnöki hivatal közleményéhez fűzött személyes nyilatkozatában hangsúlyozta: az orvoslás egyetemes történetének legnagyobb vívmánya lenne a világ teljes népességének beoltása a koronavírus elleni vakcinákkal a jövő év végéig.

A brit kormányfő a Downing Street ismertetése szerint kifejti a csúcstalálkozó többi résztvevőjének, hogy a világ legnagyobb gazdaságainak ígéretet kell tenniük ennek elérésére, mert csak így lehet végleg megállítani a koronavírus-világjárványt.

A brit kormány élen járt a vakcinagyártás terén  

A londoni kormányfői hivatal kiemeli: az Egyesült Királyság vezető szerepet tölt be azokban az erőfeszítésekben, amelyek célja, hogy a világ legszegényebb és legveszélyeztetettebb lakói is hozzájussanak a koronavírus elleni vakcinához.

A brit kormány már a járvány kezdetén finanszírozta az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalatcsoport közösen kidolgozott oltóanyagának kifejlesztését és gyártását, és garanciát vállalt arra, hogy ez az oltóanyag önköltségi áron hozzáférhető legyen az egész világon – áll a Downing Street vasárnapi közleményében.

Johnson hivatala szerint ennek eredményeként a világon eddig beadott 1,5 milliárd adag vakcina csaknem egyharmada – 450 millió dózis – Oxford/AstraZeneca-oltóanyag volt.  

(MTI)

Címlapképen: Boris Johnson egy dózis AstraZenecával

Kép forrása: GEOFF CADDICK / AFP / POOL

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Afrika lakossága azóta, hogy - kéretlenül beléptek az életükbe idegenek, és beoltogatták őket - megnégyszereződött.
Addig Afrika megvolt és a mai állapotokat látva, nyilvánvalóan az afrikai ember boldogan élt, bár erről nem értesítették, semmiféle Soros-civilek.
Mára egyetlen cél lebeg a szemük előtt: otthagyni Afrikát, a Soros-civilek majd elvezetik őket a boldogsághoz...
Mellesleg, Boristól ez egy PR-húzás, mert legelőször a világot kellene élhetőbbé tenni, ami sok járványt megakasztana, és ezt ő is jól tudja.

Itt a legújabb:
"Több mint 138 áldozata van a burkinai mészárlásnak"
Afrikát mára felfegyverzett bűnözőbandák uralják, melyek végigjárják a területeket, elrabolnak, megerőszakolnak, majd tovább állnak. 10-12 éves gyerekkatonákat toboroznak bérgyilkosokká, könnyű drogokkal elhülyítik őket, majd amikor pár év múlva kiégnek, eldobják, vagy főbe lövik őket és kezdik elölről.
Ide juttatta Afrikát ez az álemberi, farizeus magatartás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés