A Hamasz-párti Corbyn oktatja ki Orbán Viktort antiszemitizmusból

2021. május 28. 20:27
Kovács Zoltán Jeremy Corbyn mai Tweetje kapcsán furcsállja, hogy az bírálja Orbán Viktor állítólagos antiszemitizmusa miatt, akit saját pártja függesztett fel, miután azt állította, hogy az antiszemitizmus „eltúlzott kérdés”. 

Antiszemitizmussal és demokrácia-ellenességgel vádolják a brit baloldalon Orbán Viktort – olyan emberek, akik a múltban iszlamista terroristák iránt voltak megértők, vagy a venezuelai diktatúrát méltatták. Jeremy Corbyn volt munkáspárti pártelnök a Twitterre ezt írta: „Ma Boris Johnson fogadni fogja Magyarország volt elnökét (!), Orbán Viktort. Johnsonnak szembe kell szállnia Orbán kormányának holokauszt-revizionizmusával, antiszemitizmusával és iszlamofóbiájával, illetve a feltartóztatott menekültek fizikai abúzusával".

 

 

A Tweetre Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár felelt: „@jeremycorbyn az a férfi, akit a saját pártja felfüggesztett azért, mert az antiszemitizmus problémáját „eltúlzottnak” nevezte, kioktatja Orbán miniszterelnököt az antiszemitizmusról.”

Mint emlékezetes, Corbyn 2009-ben olyan módon fogalmazott a palesztin öngyilkos merénylőkről, mintha meg tudná érteni döntésüket: „Emlékszem, amikor egyszer megkérdeztem pár fiatal palesztint Nabluszban. Leültem közéjük és azt mondtam: mit gondoltok az öngyilkos merénylőkről? Mindegyikük ismert valakit, aki követett el ilyet. Egyikük sem értett velük egyet, de mind tudták, hogy miért követték el azokat ismerőseik. Azt mondták, képzeljem magamat az ő helyükbe: reménytelenség, elnyomás, keserűség. Ez az, ami ide vezet."

Fotó: MTI/EPA/BBC/Jeff Overs 

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akit a zsidók kiüldöztek a brit politikából, most abba rúg akiről tudja, hogy nem szervezte meg azt a szervezeti egységet amellyel a rágalmazásokat, akár a nemzetközi sajtóban, azonnal meg lehet torolni.

Karácsony vajon mit tenne ebben a helyzetben?

- Szégyellje magát, Mr. Corbyn! Miért nem magyarul twittel, hogy én is ércsem?

Egy levitézlett gyarmatosító és győzelempropagandát hazudó lúzer ország véleményét hallották.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés