Karácsony az Economistnak: Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok

2021. május 7. 11:04
A brit lap szerint a főpolgármester az, aki 12 év után végre megfoszthatja Orbánt a hatalmától.

Az Orbán Viktor és a Karácsony Gergely közötti különbségek felsorolásával kezdi cikkét az Economist, amelyben bemutatja a főpolgármestert mint a magyar miniszterelnök lehetséges kihívóját. A portál szerint Karácsony a kozmopolita főváros embere, Orbán bázisa viszont a vidéki Magyarország, Orbán gyakorlatilag totális ellenőrzést gyakorol a Fidesz felett, amely 2010 óta irányítja az országot, Karácsony viszont hat párt szövetségének köszönheti a pozícióját.

A portál futballőrültnek nevezi Orbánt, aki 3800 férőhelyes stadiont építtetett az 1700 lélekszámú szülőfalujában, Karácsony pedig egy ezerszer nagyobb városba nem szeretne drága atlétikai stadiont. A főpolgármester segítségére van azoknak, akik további különbségeket is keresnek, kijelentette, hogy Orbán alacsony és kövér, ő viszont magas és vékony.

A portál szerint amilyen egyértelmű különbséget lehet tenni a két politikus között, ugyanez megtehető a magyar politikában is: Orbán és a Fidesz áll szemben a többi párttal. Miután az ellenzéki pártok 2010 óta háromszor veszítettek a parlamenti választáson, most összefogtak, hogy jövőre leváltsák Orbánt. A korábban a szélsőjobboldali nézeteket valló Jobbiktól kezdve a centrista liberálisokon át a szocialistákig terjedő szövetség együttvéve kaphat annyi szavazatot, mint a Fidesz, így több mint egy évtized után először van valakinek esélye arra, hogy Orbán helyére lépjen az ország élén – írják.

Előválasztás

Az Economist beszámol arról is, hogy nyáron kezdődik az előválasztási procedúra, amelynek révén kiválasztják az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét. Karácsony 2019-es budapesti meglepetésgyőzelme volt az első példa arra, hogy ez a módszer sikeres lehet. A 45 éves közvélemény-kutatóból lett politikus azért győzhetett, mert a legkevésbé kifogásolható jelöltként képes volt megszerezni a sokszor rendkívül eltérő nézeteket valló választók támogatását – vélik.

2018 újratöltve?

A lap szerint két év elteltével Karácsony újra az előtt a dilemma előtt áll, hogy beszálljon-e a választási küzdelembe, de erről nem döntött még. A főpolgármestert gyakran éri az a vád, hogy

a „természetes szelídsége” inkább gyengeségnek tűnik sok választó szemében,

de a javára írják, hogy béketeremtő hírében áll és képes áthidalni a különböző támogatói csoportok közötti különbségeket. Ő nem szívesen harcol Orbánnal a miniszterelnök által felkínált harcmezőn. Más potenciális jelöltek nála sokkal konfrontatívabbak, Jakab Péter, a korábban szélsőjobboldali Jobbik elnöke például nemrég azt mondta Orbánnak, hogy ő még soha nem találkozott olyan gyáva emberrel, mint a miniszterelnök.

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester a 3-as metróvonal felújított déli, a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közötti szakaszának átadásán a megújult Ecseri úti állomáson 2020. október 22-én.MTI/Máthé Zoltán

Összesen 578 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem szelíd a faszi, hanem jellemtelen.

Szegeny Economist, sikalhatja Gy. F. szarat, mosdathatja a szerecsenyt!

Gergőke! Tudod, nem a külső számít, hanem ami a fejben és a szívben van!
Te üres vagy! A teli búzakalász lehajtja a fejét, míg az üres magasra emeli!
Gergő egy...................... .igen magas ne az.A fidesz média nem tagadja le a nyilvánvalót. Az a ti műfajotok.

De nem szebb a puha arcával és a hal szájával. De nem tehet róla.
Mi nem mondjuk Gyurcsanyra, hogy szélcsatornában formázott feje van, mert nem tehet róla.
A külsejéért támadni valakit nagy bunkóság, butaság és szegénységi bizonyítvány.

Ez nem hit kérdése, hanem a kampányé.

Nagy penge ez a Karácsony, túlzott szerénysége nem engedte, hogy demonstrálja, mennyit tett azért, hogy magas és vékony legyen, a napi 5-6 órás Facebookozás, az felhúzza az embert 2 m-es magasságba, ráadásul még vékony is marad, semmi túlsúly.
Ellentétben Orbánnal, aki viszont állandóan a disznóólban hajolgatva takarít gumicsizmában, és két trágyaganézás között jól beszalonnázza a hasát, ezért aztán törpe és kövér...
Ennyi az üzenet.
Ami hatásos, kétségtelen, Budapest 25%-a erre bukik, főként, ha ezt még Harry Potter-es utánérzésre rájátszva adja elő.
Karácsony profi PR-szakember, a legaljasabb fajtából.
"A Harry Potter főhőse egy kamasz varázsló, Harry Potter, és az ő barátai, Ron Weasley és Hermione Granger, akik a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola tanulói. A történet arról szól, miként próbálja meg Harry legyőzni a gonosz varázslót, Voldemort Nagyurat, aki megölte Harry szüleit és megpróbálja meghódítani a varázslóvilágot, s leigázni a varázstalan embereket, a muglikat."
Karácsony Harry legyőzi Orbán Voldemortot, - ez a sztori, és meg kell adni, az említett 25-30% alél a gyönyörtől, hogy Karácsonyra, egy ekkora "jó szándékú, csetlő-botló MINDENKI SEGÍTŐJÉRE" szavazhat.
Mindent a megtévesztésért, mindent a félrevezetésért, a valóságos valóság helyett a médiában megfestett HAMIS VALÓSÁG uralmáért.
Elvégre, a Nagy Amerikában is megmondták: a valóság szerepe: NULLA. Hisz hallgassuk csak:
""A 2020-as választás az amerikai történelem egyik legbiztonságosabb választása volt. Nincsen legitim oka, hogy most változtassunk a szabályokon, hogy megnehezítsük a szavazást. Ez hazugságra épül" - mondta csütörtökön Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtófőnökének helyettese."
Ez volt csütörtökön és ma péntek van.

Impotens, vinnyogó fasz.

Kinek szántátok a porhintést?
A jobbik most is ugyanolyan szélsőjobboldali párt.

Az ellenzék felett is ellenőrzést gyakorol valaki. Másképp nem működne az szedett vedett társaság.

Ezzel szemben támogatják jakabot, ahogyan támogatják, a kisnyilas Bírót is.

Nem csak a magyarok.

Sokat vívódtam azon, hogy Orbán és Karácsony közül ki a legalkalmasabb a miniszterelnöki székre. A szaktudás, felkészültség, tapasztalat vonatkozásában a mérleg nyelve középre mutatott. Most végre sikerült döntenem, belátnom, hogy melyek a legfőbb érvek egy miniszterelnök kiválasztása esetén.

Legyen vékony és magas.

Őszintén nem szürreális az egész? Karácsony esetleges győzelme a választók intelligencia szintjéről is fog szólni, őket fogja minősíteni.

Amikor Dobrev Klárát illették durva, primitív jelzőkkel testalkata, kinézete kapcsán, elítéltem azt. Miként elítélem Karácsony , Orbán testalkatát érintő primitív, bunkó megjegyzését is. Egy ilyen embert az intelligens többség képes lenne elfogadni miniszterelnöknek? Nagyon remélem, hogy nem. Ennyire képes lenne lesüllyedni az ország? Ennyire elveszítette volna tartását a balliberális értelmiség? Ez őket is nevetségessé tenné.

Biztos, mert a híveik ezt teszik.

Igazad van. Belső értékeket nem tudott magáról mondani, mert olyanok nincsenek benne.

Sőt! Az economist nem bírja Gergőkét, mert ha bírja, kihagyja a cikkből a Gergőkére nagyon kínos mondatot.
Jó ez a sok megszólalás! Külföldön is látják, hogy ennek a magas embernek semmi nincs a fejében.

OV-nak van pártja, jogosítványa és beszél angolul.
Gergő????????????????????????????????????????????

Akkor a szavazói készüljenek fel az alábbiakra:
-migránsok beengedése
-lmbtqkdhgfjgigbikjtn övezet lesz az országunk
-eltörlik a minimálbér adóját, ezzel földre küldik az államháztartást
-csökkentik a családi kedvezményeket, cserébe egy kicsit megemelik a családi pótlékot
-csökkentik a rezsicsökkentés eredményeit
-megváltoztatják (csökkentik) a nyugdíjszámítást
-felszámolják a jogállamot
-rögtönítélő bíróságokat hoznak létre a velük szimpatizáló bírókból ( 2006-ban már volt ilyen)
-a multikat és az ngo-kat fogják támogatni
-hamar fognak imf hitelt felvenni
-mindegy, ki lesz minelnök az ellenzéknél, hiszen Gyurcsányi hamar meg fogja puccsolni (a rendszerváltás óta kettő minelnök bukott meg: Medgyessy és Gyurcsány. Mindkettő Gyurcsány miatt volt )Pillanatnyilag ennyi. Lehetne hosszabb is.

Szerintem sikeresebb leszel, ha átmész a hvg-re kommentelni:-))))))
Ott jobban bírják a rizsát.

A migránsokat alig várjátok???????????????????????????????????????? még jó, hogy kevesen vagytok:-)
Az az apróság nem tűnt fel, hogy Gergő csak a külsejével dicsekedett? nem csoda, mert a feje és a szíve üres.
Az economist nem lehet Gergő barátja:-))))))
Nem tudom, hány éves vagy és mire emlékszel, de megvan a különadó? Akkor azt mondta az ellenzék, hogy minden bank és multi itthagy minket:-))))))
Én érzem a rezsicsökkentést és a fizetések növekedését. ennek kombója azt eredményezi, hogy jobban élünk. Az ellenzék a hanyatlást fogja biztosítani, mint ahogy szokta. Viszont ügyesen kiszervezi a pénzt ppp-be, földbe vájt alagúttal, völgyhíddal.... tudod, trükkök százai....

Te mersz kicsi lenni:-))
Ez ránk nem mondható el.
Szerinted minden külföldi multi fideszes nagyúr?

Te vagy a Feri?
Neked van gyereked és unokád?
Vagy valami lmbtqhgfkldrujgfnziedhfnfcmhkiore vagy?

És akkor ez lenne úgymond az emberarcú ballib...

Mutass példát Karácsony angol nyelvű társalgásáról.
Ez egy elég fontos kérdés, szóval tényleg érdekel.

Ennyi.

Ha ezt egy nem-haladóprogresszív politikus követte volna el (azaz élcelődött volna az ellenoldali politikus testmagasságán (!)), kb. egységben őrjöngene a haladóprogresszív oldal...

????????

A miniszterelnöki tisztségről beszélünk.
Tehát Orbán a mérce.

2022-t írunk jövőre, tényleg nehéz elképzelni, hogy komoly angol nyelvtudás nélkül valaki egy európai országot vezessen... sőt, szerintem eh ma kb. az egész világon alapkövetelmény.

Sok minden rosszat gondolok Dobrevről vagy Fekete-Győrről vagy Márky-Zay-ról, de legalább ez az alapbelépő megvan náluk.

Karácsony viszont egy bazi nagy kérdőjel ebből a szempontból.

Emlékszem, amikor nem akarták engedélyezni a prájdot, az összes nálunk állomásozó diplomata beszólt a kormánynak, vagyis tiltakozásukat fejezték ki, akárcsak manapság.
Mi lenne itt, ha megszerezné valami csalással, mert máshogy kizárt, az országot!

Nem csak erről van szó. Merkel nagyon jó beszél oroszul, Putyin németül, mégis szinkrontolmácsot használnak, mert elég egy félreértett szó és diplomáciai bonyodalom származna belőle.

Orbán idejében különben sem kellett nyelvvizsga.

Persze, hogy nincs 170, mert 174cm.

Hogy mennyi eszed van neked! Csak Viktor lába érdekel? A nő lábát már meg sem nézed?
Ez egy 15cm-es tűsarkú csizma, ami rajta van.
Másrészt nem látod a képen a humort? Pont azon nevet Viktor, hogy milyen magas ez a lány, még ha ágaskodna sem érné fel.

Jól utánoztad, a ripacs gusztustalan Sárosdit! :)

Mondhatta volna Karácsony azt is, hogy Orbán kövér és alacsony, akárcsak a helyetteseim.

Nem őszinte a bocsánatkérése. Nyilván szóltak Karácsonynak, hogy így szavazókat veszíthet, különben töröltette volna magától ezt a mondatát.

Aztán I.Viktort hányszor láttad kerékpározni???
Esetleg erről is tudnál írni???

Orbán okos, te meg hülye vagy.

Természetesen nem, de míg Karácsony kerékpározik, az egyre pohosabb "sportember" I.Viktor esetében csak azt látni, hogy beszáll a Mercedes kisbuszába.
Mi lenne ha nem lenne akkora sportember??????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés