Miért van nálunk két és félszer több áldozat, mint Ausztriában?

2021. április 23. 9:36

Szél Bernadett
Facebook
Álljanak le, túl sok a fájdalom, az áldozat!

„Árulja el nekem Gulyás Gergely: ha az oltás a tesztelés alternatívája, és Ausztria alapvető tévedésben van, akkor miért van nálunk két és félszer több áldozat, mint Ausztriában? MIÉRT? A szívünk szakad meg, hogy eddig több, mint 26 ezer honfitársunkat veszítettük el a járványban, és ebben a helyzetben joggal remélhetnénk önkritikát a kormánytól, de nem — ők csak mennek tovább. Arra a kérdésre, hogy tervezik-e osztrák mintára ingyenes koronavírus-tesztek bevezetését a biztonságos nyitás érdekében, nem az a helyes válasz, hogy ez egy »alapvető tévedés«, mert »az osztrákok azért tesztelnek annyit, mert kevés az oltás.« Nem, nem és nem.

Az igazság az, hogy a Fidesz is pontosan tudja, az oltás mellett tesztelni kellene, de azt meg kellene finanszírozni a költségvetésnek, mert nem bírja a magyarok pénztárcája, és Gulyás produkcióját látva jól láthatóan MINDENT bevetnek, hogy ne kelljen ingyen teszteket adni nekünk. Mindent.

A tesztelés ugyanis arra jó, hogy a társadalmi védettség kialakulásáig tartó időszakban megfékezzük a vírus terjedését és kontroll alatt tartsuk a járványt. Egyéni szinten a második oltástól számítva 2-3 héten belül alakul ki a védettség, társadalmi szinten 80-90 százalékos átoltottság mellett. Ehhez súlyos hónapok kellenek. A Fidesz éppen ott rontotta el a védekezést, hogy nem teszteltek az oltással párhuzamosan. Ezért TRAGIKUSAK a járványügyi adataink, ezért van ötödik hete 200 felett a halálos áldozataink száma és ezért magas még mindig a napi fertőzésszám.

A válasz nyilvánvalóan az, hogy oltani ÉS tesztelni egyszerre kell. Pont, ahogy Ausztria tette. Őket kellett volna követni, és akkor most nem itt tartanánk! Álljanak le, túl sok a fájdalom, az áldozat!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hazug duma és számzsonglőrködés oka: bal-Szél...

A hazai egy főre jutó GDP az osztrák „sógor” százalékában:
1870-ben 58,6%
1910-ben 60,8%
1938-ban 74,6% (Horthy rendszer utolsó békeéve)
1990-ben 38,2%
2010-ben 34,7%
(Hazafi Zsolt, Hetek, 2013. július 20.)
A kapitalista, horthysta idők határozott felzárkózási trendje után a kommunisták alatt határozott leszakadás.

Plusz az átkos örökség a szövetségeseid rendszerében, Berni:
"Az ENSZ összehasonlító adatai azt mutatják, hogy 1950-ben (tekinthetjük az évet a kommunista rémuralom első teljes évének) Ausztriában a várható átlagos élettartam 66,3 év, míg hazánkban 64,1 év volt. Az érték 1985-ben Ausztria esetében 75, hazánkéban 69 év volt. A harmincöt év alatt tehát romlottunk 3,8 évet, azaz egy magyar 1985-ben már 3,8 évvel élt kevesebbet, mint egy osztrák, nem csak 2,2-vel mint még 1950-ben." (Boros Imre, Magyar Hírlap, 2021. április 22.)

Szél Bernadett szégyellheti magát, hogy közgazdasági egyetemmel nem tud, egy statisztikai elemzést elvégezni csak beszél a vakvilágba.

Nem kell hozzá felsőfokú végzettség, hogy tudja valaki, az egészségi állapotot számtalan tényező befolyásol, valamint különböző az egyének immunrendszerének működése. Azt is tudjuk a tájékoztatókból, hogy a korona vírus a a belső szerveket támadja. Ezért fontos annak elemzése, hogy egy adott országnak milyen a személyek egészségi állapota, milyen nagyságú a krónikus betegek száma, aránya, súlyossága.

Magyarország és Ausztria viszonylatában a statisztikai adatokból arra az eredményre jutunk, hogy a járványt megelőző öt évben az 1000 főre vetített arány 46197 fővel – egyharmadával - több halálozást jelent Ausztriához viszonyítva. Vagyis ennyivel rosszabb a magyar emberek egészségi állapota, mely a súlyos krónikus betegségekben is jelen van. Ha megnézzük az koronavírusban elhalálozottak számát, összetételét, akkor azt tapasztaljuk, hogy 90 % krónikus, súlyos krónikus beteg.
Ahhoz, hogy az ausztriai adatokkal összehasonlítható legyen a magyar adatokat korrigálni kellene és csak így kapnánk meg a reális eredményt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés