A DK kitűzte a fekete zászlót az Országházra

2021. április 19. 13:01
A Demokratikus Koalíció közleménye szerint Varga Zoltán a koronavírus magyar áldozatainak emlékére tette, amit tett.

A párt közleményben emlékeztetett, hogy a Demokratikus Koalíció tegnap sajtótájékoztatón szólította fel a kormányt, hogy a Kossuth téren eresszék félárbócra a nemzeti lobogót, az Országgyűlés épületére pedig tűzzék ki a nemzeti gyász szimbólumát, a fekete zászlót, „így emlékezve meg a koronavírus-járvány 25 ezer magyar áldozatáról, és mindazokról, akik az egészségügy katasztrofális helyzete miatt vesztették életüket.”

Hozzátették: „arra kértük őket, hogy ha már a védekezés alatt cserbenhagyták a magyarokat, legalább most mutassák meg: osztoznak az elhunytak családtagjainak, barátainak, ismerőseinek gyászában. Ez a szimbolikus lépés lett volna a minimum, amit megtehetnek az áldozatok emlékéért. Ahogy sejtettük: kérésünk süket fülekre talált.”

Varga Zoltán kitűzte a zászlót

A DK interpretációja szerint

a kormány „egyetlen szóval, egyetlen mondattal sem volt hajlandó megemlékezni az elhunytakról,

és annak a 25 ezer családnak a gyászáról és fájdalmáról, akik szeretteiket vesztették el. Ezért ma Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője helyettük tűzte ki a gyász zászlaját az Országgyűlés épületére, hogy lássa és tudja meg mindenki: az elhibázott járványkezelés miatt több ezer olyan magyar ember halt meg, aki megmenthető lett volna. A mai napon rájuk emlékezünk, és rájuk emlékeztetünk mindenkit az országban.”

A fenti videóban Varga Zoltán enyhén szürreális sajtótájékoztatóját láthatja a Demokratikus Koalíció Facebook-oldaláról.

(MTI-OS)

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A "DK" krokodilkönnyekkel siratja halottait, akik az oltás ellen uszító politikája miatt hunytak el.

"A DK kitűzte a fekete zászlót az Országházra"
Penz elvtársra emlékezvén?

A legaljasabb párt a dk. Egy nyomorult dekadens, hazug párt.
Adria, Dubaj, mi? Egész nyáron készült a kormány a második hullámra, amiben csak reménykedett a, hogy nem következik be.
A legkevesebb és a legtöbb is, amit tesztek az élőkért és elhunytakért egy fekete zászló és némi szokásos Gyurcsányféle pityogás.

A csendesebb, hideg polgárháború kezd hangosabbá és melegebbé válni. Nyilván nem akarnak szólás-szabadság mártírokat művileg előállítani, és félnek a kinti sajtó-visszhangtól, de ez kezd sok lenni.

A Pesti-úti kihalt öregotthonért már miért az "elhibázott" járványkezelés miatt a kormány lenne felelős?

Az egészségügy egészen rendesen működik. Akkor most egész Európában le kéne váltani, stande-pityere, az összes kormányt? Meg a Bizottságot? Meg mindenkit, aki pillanatnyilag vezető pozícióban van?

Ez egy NAGYON beteg társaság, az elképesztő az, h. VAN, aki ezekkel egyetért. Nincs ez ellen más hatékony rendszer, mint a sorozatos népszavazásoké és az sem rossz, ha a férfiakat rendszeresen behívják egy kis katonai szolgálatra.

Itt a népesség tekintélyes része eljutott oda, h. erkölcsi, etikai elv az nem számít, az ember tehet, mondhat, ami eszébe jut, következmény hazudozás, lázítás, ostobaság esetén semmi, külföldiek nyugodtan eltarthatnak a kormány elleni gerilla harcot űzőket békeidőben.

A kormány azt tette, hogy beszerzett vakcinát onnan ahonnan lehetett és nem várt az EU gyógyszerügynökségének engedélyére. Így nem kevesen a fertőzéstől is védve lettünk.

Jogos. Az egy olyan rendszeres értekezletnek ad otthont, ahol az értekezlettan alapszabályait se ismerik.

A DK-sokrol beszelsz, te kognitiv disszonans? Ok teszik ki a szivarvanyzaszlot Szajernek?

Mint lelkes DK-s szavazó, mi a véleményed Apró Antal 56-os szerepéről, arról, hogy egy tömeggyilkos unokája a Te miniszterelnök-jelölted?

Azért nem minden kertészkedő olyan bunkó, mint te vagy.....de maradj a metszőollódnál.

A gyilkos kommunisták áldozataira emlékezve mindig loboghatna egy fekete zászló.

A nyomomban van a szörny
A Gólem
A Gólem
Jön a Gólem
Jön a Gólem
Mit mond, mit mond?
Jön a Gólem
De mit mond, mit mond?
Gólem
Mit mond, mit mond?

Meneküljünk, iszkoljunk
A Gólem
Jön Gólem

Nem utolsó sorban azok emlékére, akik engedve a DK felhívásának, nem oltatták be magukat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés