Érik a diplomáciai botrány Ursula von der Leyen körül

2021. április 15. 17:08
Furcsa indokkal mondott le arról az Európai Bizottság elnöke, hogy kiálljon Ukrajna függetlensége mellett.

A kanapébotrány után újabb felfordulásnak néz elébe az Európai Bizottság a Politico szerint. Volodimir Zelenszkij ukrán államfő ugyanis írásban hívta meg Ursula von der Leyent az Ukrajna függetlenségének 30. évfordulóját ünneplő ceremóniára és az első Krími Platform csúcstalálkozóra. Ezt a meghívást Von der Leyen visszautasította, ám a válasszal kapcsolatban több probléma is felmerült. Ezek egyike, hogy a válaszlevelet Björn Seibert, Von der Leyen kabinetfőnöke írta alá, márpedig a protokoll szerint Zelenszkij meghívására illene a vele egyenrangú bizottsági elnöknek felelnie.

Szintén értetlenkedésre ad okot, hogy a levélben Seibert arra hivatkozik, hogy Von der Leyennek „rengeteg elfoglaltsága van” a kérdéses napokban. A meghívás augusztus 23–24-ére szól, amikor az Európai Bizottság gyakorlatilag zárva tart, mert szinte mindenki szabadságra megy.

Mint a Politico írja, a levélnek azért rossz a kicsengése, mert az elmúlt hetekben Oroszország hatalmas erőket mozgósított az ukrán határ mentén, így elvárás az Európai Bizottság irányába, hogy kiálljon Ukrajna függetlensége mellett egy ilyen helyzetben.

Az Európai Bizottság vezető szóvivője, Eric Mamer állítása szerint az intézmény elnöke nem azt a levelet fogja küldeni Zelenszkij ukrán államfőnek, mint ami a sajtóban kiszivárgott.

Nyitókép: Thierry Monasse / Anadolu Agency / AFP

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem akar belepiszkálni abba a darázsfészekbe.

Szerintem az Ukrajna-Oroszország meccsbe jobb NEM belefolyni, ennek demonstrálására minden piti eszköz megragadandó, sőt, igazán az a jó.

A válság leginkább azért robbant ki, mert Ukrajna képtelen volt méltányos bánásmódot biztosítani az őslakos kisebbségének és az egyiknek az anya-országa történetesen nagyhatalom. Mindenesetre ez volt, lehetett, az ürügy. A saját többségi társadalmának is "sikerült" olyan körülményeket teremteni, h. aki teheti, elmegy. NEM dicsőség. Amit a magyarokkal csinálnak, az minden téren botrányos. Egy kormánynak kifejezett célja kell legyen az állampolgárok jóléte.

Egyék meg azt, amit főztek. Sajnos, van nekik NAGY barátjuk, akinek semmi sem drága, míg más fizet.

Ez egy újabb balliberális ,,játék,,. Minden áron el akarják távolítani Ursula von der Leyent a bizottság éléről és egy baloldali liberális személyt akarnak a helyére. Ebben a ,,játékban,, az EPP elnöke és az EPP frakcióvezetője is részt vesz.

A Bizottság elnöke bölcsen döntött.

Zelenski = Polskaja jude
,,,,,,,,,,,
Pontosítva

Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij a Dnyipropetrovszki területen fekvő Krivij Rihben született 1978-ban zsidó családba, egyetlen gyermekként. Apja Olekszandr Zelenszkij, aki a Krivij Rih-i Közgazdasági Főiskola Informatikai és Információtechnológiai Tanszékének vezetője volt. Anyja Rimma Zelenszka mérnök.

Ursula nem akarja eljátszani a nagy fehér hölgy szerepét a Biden-Soros gyarmaton.
Ezért grat és tisztelet.
Ukrajna?
Mióta létrehozták, azt, hogy nemzet, ország, felelős állam lenne, éppen:
NULLA SZÁZALÉKBAN BIZONYÍTOTTA.
Viszont, hogy egy náci-bolsi beütésű fasiszta alapú bűnszövetkezet, azt nap mint nap bemutatja.
Az oligarcha-maffiaterület az éhhalál küszöbén, összekunyerált segélyekből tengődik, miközben a világ legjobb termőföldjével rendelkezik.

A fél világ az Únión röhög, ha nem az egész.

Szégyen ez, brüsszelita elvtársak, szégyen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés