A magyar átoltottság duplája az uniós átlagnak

2021. április 15. 12:38
Ha a kormány nem vásárolt volna orosz és a kínai vakcinát, akkor most az uniós átlag körül lenne Magyarországon is az átoltottság – mondta az államtitkár csütörtök reggel az M1 aktuális műsorában.

A magyar átoltottság és az oltási sebesség a duplája az uniós átlagnak – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 csatornán. Elmondta azt is, ha a kormány nem vásárolt volna orosz és a kínai vakcinát, akkor most az uniós átlag körül lenne Magyarországon is az átoltottság. Hozzátette, a kormány hétmillió adag orosz és kínai vakcinát kötött le, azokból mostanáig 2 millió 320 ezer dózis érkezett meg.

Ez azt jelenti, hogy ezekből a teljes mennyiség 3,5 millió ember életét védheti majd meg – hívta fel a figyelmet. Kérdésre elmondta azt is, mind a kínai, mind pedig az orosz vakcinagyártó időben szállítja a védőoltásokat és a kormány arra számít, hogy ez így lesz a jövőben is.

Egy másik kérdésre kijelentette, mostanra nyilvánvalónak tartja, hogy nemcsak a vírustól, de a magyar baloldaltól is meg kell védeni az embereket. „Én nem vagyok nagy véleménnyel a magyar baloldalról, de azt nem gondoltam volna – őszintén szólva –, hogy olyan aljaságra képesek, mint amit most már hónapok óta tesznek: magyar emberek életét kockáztatják, és a magyar életekkel szórakoznak”  –fogalmazott Menczer Tamás.

Tény, mint mondta, hogy az elmúlt napokban hetven olyan cikk jelent meg a baloldali sajtóban, amelyek a kínai vakcinát támadják. Ehhez képest a Sinopharm-vakcinát már több mint 120 millió ember kapta meg világszerte.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés