Nem hiszed el: Fekete-Győr szerint a kormány az oltásellenes

2021. április 12. 9:02
A kormány bocsánatkérésre szólította fel az oltás ellen kampányolókat: addig szó sem lehet a Fekete-Győr által javasolt közös népszerűsítésről.

„Megjött a kormány válasza: NEM hajlandóak közös videóban népszerűsíteni a védőoltásokat. Akkor ki is az oltásellenes?” – kérdezi posztjában a Momentum elnöke.

A bejegyzés előzménye, hogy Fekete-Győr András egy hirtelen ötlettől vezérelve már Orbán Viktorral együtt akart oltakozásra buzdítani, mire a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményt adott ki. Ebben arról írnak, hogy „akik hónapokon keresztül az oltás ellen kampányoltak és kamu videókkal járatták le a magyar mentősöket és kórházi dolgozókat, azok először kérjenek bocsánatot a magyar emberektől” – írták, hozzátéve: „Felszólítjuk a baloldalt, hogy azonnal vonják vissza azt az országgyűlési határozatot, amelyben ötven baloldali képviselő Gyurcsány Ferenccel az élen a kínai és orosz vakcinák felhasználásának felfüggesztését követelte” – zárták a közleményt.

 A DK és a baloldal oltásellenes kampánya

A DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg. A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne” – jelentette ki politikusuk, Arató GergelyFelhívásukban akkor az állt, hogy „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.”  A petícióban azt írták: „vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat.”

Ahogy mi is megírtuk, januárban már vizsgálóbizottságot akart a DK a kínai vakcina ellen. A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán pedig arról beszélt, hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte. 

Az oltásellenes kampányhoz a Momentum is csatlakozott „Ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.” – posztolta Fekete-Győr András pártelnök, aki szerint Orbán Viktor ezzel akar baráti gesztust tenni Putyinnak és ez rombolja a vakcinákba vetett bizalmat.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor mivel akarja oltatni a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja milyen eredetű vakcinával”.

De nekiment a keleti vakcináknak az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is, aki szerint „egy teljesen vizsgálat nélküli, szakemberek által meg nem erősített hatékonyságú oltóanyagról bejelentik, hogy több millió idős ember beoltására alkalmas”. Eközben kiderült, hogy több baloldali politikus, például Hiesz György gyöngyösi városvezető, valamint László Imre újbudai DK-s polgármester is soron kívül oltatta be magát.

Fotó: MTI

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK petíciójához tisztázd a viszonyodat, parlamenten kívüli moslékellenzéki.

Aztán akkor onnan folytatjuk.

Fegyőr mondta, hogy az orosz vakcina egy emberkiserlet. Lehet, hogy elfelejtette, de mi nem.

Nem voltál hosszú életű itt számomra.
X.

Már nemcsak a rég- és középmúltat akarják átírni, hanem a tegnapot
is. Hányinger!

Nem rendeltek decemberi szállítási határidővel, mit nem értesz rajta. Egyébként érkezett Magyarországra Moderna, ismerek olyan embert, akit azzal oltottak. Az árról pedig ti nyirvákoltok, hülye gyerek. Mi felfogjuk, hogy nagy a kereslet és az kapja, aki többet fizet érte. De nem akarunk Igaly Diana sorsára jutni. Mert ha meghaltál, akkor nem fog rajtad segíteni az olcsó vakcina.

Nem hazudik a kormányzat, legfeljebb te vagy képtelen felfogni, amiről beszélnek. Már unom leírni, de nektek le kell. Ha tűt kapsz ajándékba, abból nem az következik, hogy ha ajándékot kapsz, azt a kalapod mellé kell tűznöd. A ti megértési szintetek a népmesék ostoba embereinek a szintje.

Képet, hangfelvételt, valami tényt? Mi nem vagyunk dékások, akiknek elég annyi bizonyíték, hogy az interneten írták, tehát igaz. Agyhalott dékás!

Én olvastam néhány nyilatkozatot a Moderna "le nem hívásáról" ott a nyilatkozók a decemberi szállítást jelölték meg okként. Ha neked erről más értesülésed van, akkor mutasd. A vakcinák áráról csak moslékosok nyilatkozatát hallottam.

Tudod alapesetben már régen kiikszeltelek volna, de most már érdekelsz, hogy van- e valami olyan közlésed felénk, ami tényeken alapszik. Mert én sem hinném el, hogy létezik ilyen agyhalott, mint te, ha mesélné valaki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés