A franciák egy része pikánsnak tartja Habsburg György nagykövetté történő kinevezését

2021. április 6. 7:31
Az 55 éves György 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, utazó nagykövetként is dolgozott.

A francia kommentelők egy része megrökönyödött azon, hogy úgymond „egy Habsburgot”, méghozzá Habsurg Ottó kisebbik fiát, Györgyöt nevezték ki Magyarország francia nagykövetének, számol be az Euronews a Le Figaro cikkére hivatkozva.

A volt királyi dinasztia tagjai sok helyen nagy tiszteletnek örvendenek, generációról generációra szálló tudásuk, valamint neveltetésük és műveltségük pedig kétségkívül predesztinálja őket arra, hogy diplomataként tevékenykedjenek. Az 55 éves György 1996 óta tölt be különböző diplomáciai pozíciókat, utazó nagykövetként is dolgozott, illetve a Magyar Olimpiai Bizottság érdekeit képviselte külföldön.

A párizsi nagyköveti kinevezés ennek ellenére felborzolta a kedélyeket, sok francia kommentel róla a Le Figaro oldalán, de más közösségi felületeken is. Ahogyan azt egy francia kommentelő felveti: érdekes, hogy míg Ausztriában nem látják nagyon szívesen a Habsburgokat a közéletben, addig Magyarország fontos posztokra nevezi ki a család tagjait. Ausztriában már 1919-ben, Magyarországon csak két évvel később mondták ki a Habsburg-ház trónfosztását a meghiúsult királypuccsoknak köszönhetően. Ismeretes, hogy György nagyapja, IV. Károly, az utolsó magyar király éppen 100 éve, 1921. március 27. és április 5. között kísérelte meg először visszafoglalni a magyar trónt. Ezt húsvéti királyjárásként is emlegetik.

Összesen 232 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

D209 a Becsület Rend tisztje. Ez nem borzolja senkinek a kedélyét igaz-e?

Hagyományaink szerint előbb egy kormányzó, aztán majd meglátjuk.

Válaszok:
Zalailáma | 2021. április 6. 10:42

Ez a legkevesebb, amit elvárok tőle.

Nem baj, a következő déli hadseregparancsnokot meg majd Werth Henriknek hívják, keleten meg Kratochwilnak.
Annak is örülnek majd a franciák...

Azt ugye tudod, hogy most nagy szamárságot írtál. Szerintem mélyedj el kicsit a MAGYAR történelemben.

Ne haragudj már, de történetileg nézve ez is nettó szamárság! Könyörgöm, legalább itt, a jobboldalon vegyük már komolyan a saját történelmünket!

Meglátjuk, mi lesz belőle, lehet, h. fölülmúlja önmagát. Lehet, h. tulajdonképpen mindegy.

Mélyen egyetértek Veled. Eddig olvastam a kommenteket, Tiéd a legértelmesebb.

Természetesen a nagy gloárosoknál van olyan, hogy faji megkülönböztetés.
Elvégre: ezért köztársaság, sőt demokrácia. Nagy demokrácia.
Mint a Liberty nevű Világ Qrvája köztársasági szobruk, amit egy másik, még nagyobb köztársaságnak adományoztak.
De pontosabb így: a Rothschild.1 köztársaság a Rothschild.2-nek, mára már fordítva.
És a köztársaság garanciája a mágikus név, a Roth schild.

Azt ugye tudod, hogy ez a kérdés egy hangyányit komplikáltabb annál, hogy két és fél sorban válaszoljak neked? Legyen elég annyi, hogy ásd bele magad ebbe a témába egy kicsit, és elhűlve fogod megérteni, mekkora baromságot írtál.

Engem liberalizmussal vádolni az több mint röhejes. Ne haragudj, de nem fogok a kommentszekcióban a magyar trónöröklés rendjéről értekezéseket írni a kedvedért! Ha komolyan érdekel a dolog, és nem akarod ostoba hozzászólásokkal égetni magadat a témában, akkor újra csak azt tudom javasolni, hogy feküdj neki és olvass! Ez pedig nem pökhendiség, hanem őszinteség. Jó munkát!

Izgalmas megtapasztalni, búvópatakként hogyan él tovább a több évtizedes marxista propaganda a Habsburgokkal szemben, amihez képest a protestáns kurucosság piskóta a javából. Van még itt tennivalója a magyar történettudománynak és a közoktatásnak...

Egy kis csodálkozás, aztán elfogadják. A franciák történelmük során sokat harcoltak a Habsburg ház spanyol ágával, az osztrák ággal kevésbé, ott inkább Napoleon volt aktív. Így csodálkoznak egy Habsburg ( egyenesági) megjelenésén, mint Nagykövet, de többet nem fognak tenni, nem komoly. Ők különben vigyáznak arra, hogy a hasonló leszármazottak ( bár szerintem nem egyeneságiak pl. Bourbonok, Orleans ág) sem képviseljék az országot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés