Soha nem látott kommentháborút eredményezett Gulácsi szivárványcsaládos posztja

2021. február 23. 17:30
Hozzászólt Gyurcsány Ferenc és Kötter Tamás is.

Óriási vihar kavart Gulácsi Péter kedd délutáni Facebook-posztja. Nem túlzás, a magyar labdarúgó-válogatott hálóőre „belefújt a nullás lisztbe”, amikor a szivárványcsaládokról értekezett. Bejegyzése ugyanis délután fél hatig 15 ezer emojit, 4,5 ezer hozzászólást, valamint 864 megosztást produkált, lapunk is az elsők között szemlézte.

Emlékeztetőül: a kelet-németországi RB Leipzig kapusa azt írja, hogy lassan másfél évtizede külföldön él, ezért rengeteg emberrel találkozott. „Minél több időt tölt az ember külföldön vagy különböző emberek között, annál inkább rájön, hogy attól, hogy nem mindenki egyforma, csak színesebb lesz a világ, és hogy a legfontosabb a szeretet, az elfogadás és a tolerencia mások iránt” – olvasható a bevezetésben.

„Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember” – folytatódik a bejegyzés, amelyet Gulácsi így zár: „Én kiállok a szivárvány családok mellett! Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!”

A nemzetközi sportéletben szinte mindennapos, itthon azonban szokatlan felszólalás nagy vitákat generált a kommentfalon. Megszólalt Gyurcsány Ferenc, Osváth Zsolt, és Kötter Tamás is.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke például egy kommentelő felvetésére reagált, miszerint az esti M1 híradóban szerinte már úgy fogják bemutatni Gulácsit, mint a DK miniszterelnök-jelöltje.

Íme, Gyurcsány reakciója:

Hozzászólt egy volt focista, Pomper Tibor, aki a '90-es és 2000-es években többek között a Ferencvárosban, a Honvédban és a Győrben rúgta a labdát, fogadási botrányokba is keveredett, amelyekről őszintén beszélt a Trollfoci májusi videójában.

Pomper csatolt egy múlt héten, a Leipzig-Liverpool meccsen készült képet, ahol Gulácsi éppen belegabalyodik a hálóba. A fotóhoz annyit fűzött: „Itt verhetted be a fejed! Jobbulást!”

Kissé szofisztikáltabban szólt hozzá Kötter Tamás konzervatív író, aki megpróbált érvekkel rámutatni arra, hogy „a család az család” szlogen mögött mennyi tartalom is rejtőzhet.

„Az érettségin, ha valakitől megkérdik, hogy mi a feudalizmus, akkor szerinted hányast kap, ha ezt válaszolja: a feudalizmus az feudalizmus. Egy fogalmat saját magával nem lehet megmagyarázni. Ezt hívják ostobaságnak. Értem én, hogy ez egy trend, de ha már nem mersz ellene szólni, akkor legalább ne szajkózd velük ezt a... (inkább nem írom le hogy mit)” – olvasható Kötter kommentjében.

Csak erre a hozzászólásra 133 reakció érkezett.

A kommentek egyébként rendkívül sokszínűek. Az első reakciók negatívak voltak, sok ember arról írt, hogy nem látná szívesen többet a válogatott kapujában Gulácsit, míg mások azon elmélkedtek, vajon őszinte volt-e ez a kiállás, netán kényszer hatására cselekedett a sportoló.

Ezután azonban megjelentek azok, akik védelmükbe vették Gulácsit, és elismerésüket fejezték ki a bejegyzésért.

Önnek mi a véleménye az ügyről? Írja meg kommentben!

Nyitókép: Gulács Péter Facebook-oldala

 

Összesen 248 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gulácsi szánalmas bábfigura: nem tudja, hogy a tényleges nem normatív, csak mondja vakon a liberális tévtant.

Álszenteskedő farizeus. Nyomja itt az elfogadás dumát, közben meg csajozik. És a transzvesztitákkal, homokosokkal, akiknek bejönne egy fiatal focista, mi lesz? Tessék jó példával elöljárni, és velük párba állni!

Életveszélyes egy fiatal családapától, ha a családját, a kisgyermekét e szerint készíti az életre.
Mert ezekből lesznek a Stockholm-áldozatok, szindrómások.
Egyébként: lassan már a zsidó irányítású FIFA, UEFA parancsára a mérkőzéseket térdelve kell lebonyolítani, kivéve a fekete bőrű futballistákat.
Szerintem ez már nekik is kínos, már a tisztességes, egészségesen gondolkodóknak.
A sport az, ahol nincs semmiféle kivételezés, lehetsz koromfekete vagy hófehér, csak a teljesítmény, a mutatott sportemberi hozzáállás, ami számít.

Már megírtam a véleményem az eredeti szemlézés alatt.

Gyurcsány-Gulácsi: zsák a foltját...

Megfelelési kényszer.

Igen, kétségtelen.

Nem is kérdés, hogy Malmö, Köln, London, Brüsszel, Marseille most éli a virágkorát, és nyilvánvalóan nem 40-50 évvel ezelőtt. Kétségtelen.

Idióta...
Egyébként borítékolom, hogy pl. Gulácsinak semmilyen tapasztalata nincs ilyen "szivárványcsaládokkal", valószínűleg nem is ismer ilyeneket, mégis ott volt a késztetés (akár konkrét anyagi jellegű, akár a propaganda és a csoportnyomás általi), hogy egy ilyet posztoljon. Mert annyira "sokszínű" lett a Nyugat, hogy lassan ha pl. PL-játékosként nem térdelsz le a BLM-őrület előtt, nem posztolsz ilyen "united colors of benetton" típusú marhaságokat, mint most Gulácsi, akkor konkrétan retorziók érhetnek!

(Na de nyilván a Zorbánnak van diktatúrája...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés