Az orosz elnök az Európai Unió megosztására használja Orbán Viktort

2021. február 17. 18:43

Fekete-Győr András
Facebook
A kormány nemcsak tettekkel, hanem szavakkal is jelzi, hogy nem szeretne Oroszországgal szemben az EU mellé állni.

„Az orosz elnök az Európai Unió megosztására használja Orbán Viktort – bár ez az állítás senkit nem lep meg, még Putyin korábbi miniszterelnöke, Mihail Kaszjanov is erről beszélt a Válasz Online-nak adott interjújában. Szerinte Putyin az Orbánhoz hasonló bajkeverőkkel »játssza a játékát, hogy megelőzze az Európai Unió Oroszországgal kapcsolatos egyhangú és gyors döntéseit«

Orbán Viktorban pedig tényleg hasznos segítőre talált az orosz elnök: a magyar miniszterelnök a kezdetektől próbálja akadályozni az Ukrajna megtámadása és a Krím-félsziget elfoglalása miatt kivetett szankciókat – hiába hunyt el a háborúban számos kárpátaljai magyar is. Putyinék köszönik azt is, hogy a magyar kormány minden további nélkül beengedi az „orosz kémbanknak” is hívott Nemzetközi Beruházási Bankot, amelyen keresztül így könnyebben mozoghatnak majd Európában az orosz titkosszolgálat.

Emellett a kormány nem csak tettekkel, hanem szavakkal is jelzi, hogy nem szeretne Oroszországgal szemben az EU mellé állni: a magyar diplomáciának például az ég világon semmi problémája nincs az orosz ellenzékiek megmérgezésével, orosz újságírók meggyilkolásával. De a Brüsszellel sokat harcoló miniszterelnök csendben van akkor is, amikor az EU külügyi főképviselőjét próbálja megalázni az orosz külügyminiszter.

Erre a szintre züllött 2021-re Orbán Viktor vezetésével a magyar külpolitika: a maffiaállamot építő, Szovjetuniót visszaállítani akaró, transzatlanti egységet romboló Vlagyimir Putyin hasznos idiótájává.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi különös, csak leírta az eléje tett házi feladatot. Még az orosz vakcinát is bírálni kellett volna, s elítélni az irredenta,náci magyar kormányt a kárpátaljai magyarok támogatásáért, az ukrán nemzeti egység aláásásáért.

Belegondolni is rossz, hogy egy Vitányi Iván ezekkel egy koalícióban van.

Fegyőr szövege elsősorban az EU-nak szól: nélkületek nem tudjuk Orbánt leváltani, dehát nem látjátok, hogy mi a ti szekértolóitok vagyunk, míg ő szuverén? Fegyőr az összFegyenc párt-gépezet egy kis csavarjává züllesztette a Momentumot. Önálló gondolkodás híján miért ne akarna egy kis csavarrá válni az EU-gépezetben? Orbán vezetésével úgy hasznos tagja Magyarország az EU-nak, hogy megvan a kellő-egészséges-minden tagállamnak kijáró szuverenitása. Fegyőr egy piti, szolgalelkű, fantázátlan uszító. 2022-ben szavazatainkkal elemi erővel kell kisöpörni a politikából.

"Az orosz elnök az Európai Unió megosztására használja Orbán Viktort"

Soros György a magyar nép megosztására használja Fegyőr Andriska kiscsoportos óvodást.

Hogy Putyin használja-e Orbánt vagy Orbán Putyint, és mire, azt mi jól tudjuk. Inkább arról beszéljünk koma, hogy benneteket mire használ(t/n)ak a franciák.

"Az orosz elnök az Európai Unió megosztására használja Orbán Viktort"
- mondta Soros György magyar hangja, FEKETE-GYŐR ANDRÁS "

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés