Most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk!

2021. január 26. 12:29

Az IM törvényjavaslatot fog előterjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról.

2021. január 26. 12:29
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Elkezdjük

Konzultálva a témában illetékes állami intézmények vezetőivel, az Igazságügyi Minisztérium tavasszal törvényjavaslatot fog az Országgyűlés elé terjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozásáról.

Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik.

Továbbra is együttműködünk az Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítésében, de az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy gyorsabban kell lépnünk az emberek védelme érdekében. Hiszen ma már önkényesen bárki lekapcsolható az on-line térből bármilyen hivatalos, átlátható, tisztességes eljárás és jogorvoslat lehetősége nélkül.

Lekapcsolhatóak a pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok valamint állami vezetők is. A szándékos, ideológiai vagy üzleti érdekből történő digitális károkozás Magyarországon sem maradhat többé következmények nélkül! A szabadságot ritkán adják ajándékba. Most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk!

Hajrá Magyarország!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balatonakarattya
2021. január 26. 19:00
Na, akkor ezt is megette a fene. Láttuk már párszor, hogy megy a levesbe minden, amiért ti küzdötök. (Ti nem a szabadságért, hanem a butaságban tartásért, a felhergelhető indulatokért, a kontroll nélküli gyűlölködésért és úgy általában a szabad sajtó ellen küzdötök kedves Judit.) Ja igen, mostantól immár a Rózsadombról. Ha-Ha.
Menhetten
2021. január 26. 17:36
Egyetlen terület van, amit a kormány még nem hajtott az uralma alá, ez pedig a közösségi média és rettegnek attól, hogy ennek segítségével legyőzhetik őket. A tv adók, az újságok, a rádió adók legnagyobb része már a kezükben van, ami pedig nincs azokat a cégeket kiéheztetik, felvásárolják, tönkreteszik, vagy egyszerűen elveszik a frekvenciájukat. Szép putyini kor köszönt Magyarországra, ha végül a Varga, Orbán és barátaik esetleg egy külön bíróság dönti majd el, hogy mi a helyes, vagy mi nem és a lengyel és orosz példa már ott lebeg a szemük előtt. Mert félreértés ne essék, Varga nem "pékek, fodrászok, nyugdíjasok, tanárok, kis- és nagyvállalatok" miatt aggódik, hanem csak egy dolog miatt, ez pedig az, hogy ha bármelyik cinkostársa megsérti a közösségi alapelveket, ahogyan Trump tette nem egyszer, akkor lehet, hogy nekik is el kell viselniük azt, hogy pár hétig nem terjeszthetik a propagandát azon a pár helyen, ahova nemcsak ők, hanem az átlagember is odafér.
gyaloggos
2021. január 26. 17:06
SUMMA summarum: MEG kell ezeket a cégeket regulázni, és inkább előbb, mint utóbb, bizonyosan lesz ez még másképp is!
almantal
2021. január 26. 17:00
Ha Karigerit utáljuk mert Facebookozik, akkor Judittal mit kell csinálni amiért Facebookon ostorozza a Facebookot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik