Antifa: Nem akarjuk Bident, bosszút akarunk

2021. január 21. 20:31
Antifasiszta tüntetők épületeket rongáltak meg Portlandben és Seattle-ben Joe Biden beavatása ellen tiltakozva.

Kormányellenes és antifasiszta tüntetők Portlandben és Seattle-ben megrongálták a Demokrata Párt irodáját és más épületeket szerdán. A tüntetők később összetűztek a rendőrséggel is, így tiltakozva Joe Biden elnök beiktatása ellen. A feketébe öltözött, elfedett arcú emberek betörték az oregoni Demokrata Párt irodájának bejáratát és ablakait, majd anarchista szimbólumot festettek a párt jelvényére, amit a közösségi médiában videón is közzé tettek. 

 

 

„Nem akarjuk Bident. Bosszút akarunk állni a rendőrök gyilkosságain, az imperialista háborúkon és a fasiszta mészárlásokon” –volt olvasható a felvonulók egyik egy transzparensén. A demokrata párti elnök szerdán tett esküt, egységet és megbékélést sürgetve Donald Trump megosztó hivatali idejét követően.

Portland hónapok óta zavargások színhelye, ahol polgárjogi harcosok, anarchista és antifasiszta tüntetők tűznek össze rendszeresen a rendőrséggel, néhol pedig jobboldali milíciákkal illetve Donald Trump támogatóival. A tüntetések nyáron kezdődtek a George Floyd halálát követő rasszizmus és rendőri brutalitás elleni országos demonstrációk részeként.

Nyolc embert tartóztattak le Portlandben különböző bűncselekmények, köztük garázdaság és szándékos gyújtogatás gyanúja miatt. Seattle-ben két embert tartóztattak le, egyiküket személy elleni támadás, másikukat anyagi károkozoás miatt – közölte a rendőrség.

A mintegy 150 fős csoport néhány tüntetője már az előtt összeverekedett kerékpáros járőrökkel, hogy a Demokrata Párt irodája elé érkeztek volna – áll a rendőrség közleményében. A seattle-i rendőrség szerint több helyszínt, így a helyi Amazon Go áruházat is megrongáltak, melyről aztán képeket osztottak meg a közösségi médiában. 

(Reuters)

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Közöttük is minden pofon jó helyre megy.

Nekem úgy tűnik, hogy ezek anarchisták, igazából mindegy nekik Biden vagy Trump, mindkettő az Államot képviseli, ami ellen ez az irányzat úgy általában harcol, ha emlékeim nem csalnak ( cár és általában uralkodó gyilkosságok etc.)

Szerintem csak színjáték, Sorosék kis napidíjakért, folytatólagosan elkövetve, bármikor találnak 150 embereket, akik eljátsszák a ki.aszottul antifasisztát...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés