Demeter: A Hitler-bajszos címlap és a Népszava-karikatúra nem ízléstelen?

2020. november 29. 8:50
Az író a véleménycikkére érkezett kritikákra kérdez vissza Facebook-posztjában.

„Ha a gázkamra metaforáját felhasználni „ízléstelen, megbocsáthatatlan, vállalhatatlan”, akkor a Krisztus kereszthalálát meggyalázó Népszava-karikatúra, illetve annak az év karikatúrájává választása az ellenzéki újságírószervezet részéről micsoda? Vagy ha a gázkamra metaforája relativizálja a Holokausztot, tehát antiszemitizmus, akkor a Hitler-bajszos Magyar Narancs-címlap nem ugyanezt tette az Európai Unió egyik legbiztonságosabb országában? Csak kérdem, hogy tudjam, hol vannak az Alaptörvényben rögzített szólás- és véleményszabadság határai” – írja a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bíró László és a spinozaház. Talán ennyi elég is.

Elolvastam D.Sz. vitatott írását. Jó stílusban megírt lényeglátó
analógia. Ha lehet a legkisebb jelre fasizmust kiáltani, akkor D. Sz.
írására rá kéne borítani a fasisztoid-libárális megmondásközpontokra
az asztalt. Mert amit leírt az, szín tiszta igazság.

A németekbe sulykolt, önfelszámoló bűntudatára alapozott, civilizáció
megsemmísítés mechanizmusát és forrását tárja föl: A Sorosbirodalom
bosszút áll azért, mert S.Gy. nem lett áldozat a gázkamrákban, hanem
a rossz oldalon állt, és ezt felejteni képtelen.

VÉDEKEZÉS! KÖTELESSÉG!

Mit is tetszik itt sugallni? Csak, hogy pontosan tudjuk, mit kell megcáfolni.

Nagyon hülye lehetsz, ha saját posztodat sem érted.

Nem emlékszem, hogy kik is tiltakoztak a hitler bajszos Orbán kép miatt? Mert ugye nem az a lényeg, hogy ki mondja, hanem, hogy mit mond?!

A tiltakozóknak akkor kellett volna pontosan ebben a megoszlásban tiltakoznia, mikor a magyar, meggyőző többséggel, demokratikusan megválasztott és a hatalmat demokratikusan gyakorló kormányt s miniszterelnökét érték pontosan ezekkel a hasonlatokkal operáló támadások kül- és belföldön. Beleértve az O1G-t, mint mindennek a legalját.

Mivel NEM tették, Demeter hasonlatát kárhoztatniuk álságos és képmutató. Mi lett volna, ha a kifogást ezzel kezdik, h. tudjuk, h. , ezért utólagosan bocsánatot kérünk, ettől a hangtól a jövőben tartózkodni fogunk, s kérjük, h. a jobbos oldal is így tegyen a jövőben. Ahol nincs, ott ne keress.

Kérem, lázálomból fölébredni, ezek, soha, a balos oldal kényszerképzete az, h. nekik MINDENT lehet. Ez már elég régóta így megy, és pontot rá leginkább valóban maguk fognak tenni, az illegális, mert iratok nélküli szociális migráns tömegek kritikátlan beengedésével. A "demokratákra" még csak lehet, h. szavazni fognak, míg nincsenek saját, etnikai pártjaik, de a zsidóságot nem nagyon úgy néz ki, h. el fogják fogadni, sok terepen a vezető szerepükkel együtt.

Van abban valami logikai és erkölcsi bukfenc, h. a Nyugatra beengedett, sőt, behozott migránsok eltartását a beáramlásukat saját országaikba eddig sikeresen blokkoló keletiekkel is próbálják megfizettetni és ezen igényük az alapját, tévesen értelmezve, szolidaritásnak csúfolják.

A szolidaritást azzal is lehetne kezdeni, h. visszatérünk a valaha megszokott, értelmes, higgadt, átgondolt tárgyalási stílushoz és nem süllyedünk le a baloldalon a Goebbelsi mélységekbe.

Elnézést, ez baromi hosszú lett, pedig elég lett volna annyi, h. kölcsönkenyér visszajár, és a fagyi visszanyal.

Ráadásul ezúttal a az alapok tényekkel alátámasztottak, a nyugati világ kezd elveszteni a józan eszét, a tiltakozók meg az erkölcsi érzéküket.

Csak egy kérdés:
Teremtés könyve 15-18:
18Ezen a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal, ezekkel a szavakkal: "Utódodnak adom ezt a földet, Egyiptom folyójától egészen a nagy folyóig, az Eufráteszig, 19a kenitákat, a kenizitákat, a kadmonitákat, 20a hettitákat és a perizitákat, valamint a ráfaitákat, az amoritákat, a kanaániakat, a girgasitákat és a jebuzitákat!"
Mi történt ezzel a tíz néppel?

Isten csak adásról beszélt. Az én kérdésem az volt, hogy az adás után mi lett velük?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés