Orbán Viktor már Szlovéniában is rohamtempóban építi fel propagandagépét

2020. november 28. 08:40

Október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává vált a TV2 Média Csoport.

2020. november 28. 08:40
Donáth Anna
Facebook

„Az EU-nak nak nem csak az Oroszország és Kína felől induló propagandahadjáratok ellen kell védekeznie. Orbán Viktor a közösségen belül ugyanis már nem csak Magyarországon, de Szlovéniában is rohamtempóban építi fel a hazugságokat terjesztő propagandagépét.

Október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává vált a TV2 Média Csoport. Ezt a felvásárlást a Fidesz azzal védi, hogy a tőke szabad áramlása nem akadályozható az EU-ban a média esetében sem. Valóban, a tőke szabad áramlása az egyik alapja a kontinentális együttműködésnek. A propagandagép azonban nem média, így Szlovéniába sem a tőke, hanem a propagandagép alkatrészei áramlanak. 

2020-ban a TV2 csoport ugyanis semmilyen értelmezhető piaci céllal nem rendelkezik. A valódi feladata a szórakoztatás és informálás helyett a kormánypárti propaganda terjesztése. Ez pedig Szlovéniában sem lesz másképp, ha nem is magát Orbán Viktort, de szlovén szövetségeseit fogja majd kiszolgálni a most épülő propagandagép a szomszédunkban.

A propagandagépek és propagandahadjáratok ellen a tagországoknak és az Európai Uniónak közösen kell fellépnie. A kamuhírek terjesztésének és a dezinformációnak ugyanis az is a célja, hogy növelje a közösségen belüli megosztottságot, gyengítve ezzel az egész EU-t. Ezért Magyarországon a Fidesz leváltása után a következő kormánynak keményen fel kell lépnie a propagandagéppel szemben.

  • Fel kell darabolni a gigantikus propagandagépezetet, a KESMA-t.
  • Be kell zárni az állami propagandát, az MTVA-t.
  • Újra kell alakítani a most csak fideszes tagokkal feltöltött Médiatanácsot.
  • Korlátozni kell az állami hirdetéseket, hogy ne lehessen torzítani a hirdetési-, és azon keresztül a magyar médiapiacot.

Az Európai Uniónak pedig a kibertámadásokhoz hasonlóan a propagandát, kamuhír terjesztést és dezinformációs tevékenységet is üldöznie, büntetnie és szankcionálnia kell a jövőben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2020. november 29. 20:53
Nálunk most van az eredeti tőkefelhalmozás, mivel a rokonaid elzabráltak mindent. Kicsit lemaradtunk, de majd behozzuk. Te meg sírjál, hiszen azért fizetnek!
Malvin
2020. november 29. 13:30
Jujj, Annácska! Veszélyben az ingyen életed! Még a végén nyernek 2022-ben.
bagira
2020. november 29. 09:19
Hazugsággyáros ferkóból a DÜHKÖNNYE ismét kitört. Senkit nem kényszerítenek rá és semmilyen büntetésben nem részesülnek azok, akik nem járulnak hozzá az iskolai tesztelésekhez közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium, miután Gyurcsány Ferencék újabb álhírként azt állították, hogy beteg orvostanhallgatókat köteleznek az országos tesztelésben való részvételre. https://magyarnemzet.hu/belfold/gyurcsanyek-ujabb-alhirrel-tamadjak-a-kormanyt-9023783/?utm_source=napi_hirlevel&utm_medium=email&utm_campaign=2020.11.29&fbclid=IwAR2QadKxqWVdlwVoZNg-tRYdfOqT9R76VorXLgzUd8My-WbWv9M9y6MCEYI
Szerintem
2020. november 29. 06:39
Milyen gerinces ez a Donáth leány. Nem tagadja meg, hanem kiáll mellette és változatlanul tovább viszi a tömeggyilkosságokért felelős családja vonalát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik