Orbán Viktor már Szlovéniában is rohamtempóban építi fel propagandagépét

2020. november 28. 8:40

Donáth Anna
Facebook
Október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává vált a TV2 Média Csoport.

„Az EU-nak nak nem csak az Oroszország és Kína felől induló propagandahadjáratok ellen kell védekeznie. Orbán Viktor a közösségen belül ugyanis már nem csak Magyarországon, de Szlovéniában is rohamtempóban építi fel a hazugságokat terjesztő propagandagépét.

Október elsején a harmadik legnagyobb szlovén tévétársaság, a Planet TV tulajdonosává vált a TV2 Média Csoport. Ezt a felvásárlást a Fidesz azzal védi, hogy a tőke szabad áramlása nem akadályozható az EU-ban a média esetében sem. Valóban, a tőke szabad áramlása az egyik alapja a kontinentális együttműködésnek. A propagandagép azonban nem média, így Szlovéniába sem a tőke, hanem a propagandagép alkatrészei áramlanak. 

2020-ban a TV2 csoport ugyanis semmilyen értelmezhető piaci céllal nem rendelkezik. A valódi feladata a szórakoztatás és informálás helyett a kormánypárti propaganda terjesztése. Ez pedig Szlovéniában sem lesz másképp, ha nem is magát Orbán Viktort, de szlovén szövetségeseit fogja majd kiszolgálni a most épülő propagandagép a szomszédunkban.

A propagandagépek és propagandahadjáratok ellen a tagországoknak és az Európai Uniónak közösen kell fellépnie. A kamuhírek terjesztésének és a dezinformációnak ugyanis az is a célja, hogy növelje a közösségen belüli megosztottságot, gyengítve ezzel az egész EU-t. Ezért Magyarországon a Fidesz leváltása után a következő kormánynak keményen fel kell lépnie a propagandagéppel szemben.

  • Fel kell darabolni a gigantikus propagandagépezetet, a KESMA-t.
  • Be kell zárni az állami propagandát, az MTVA-t.
  • Újra kell alakítani a most csak fideszes tagokkal feltöltött Médiatanácsot.
  • Korlátozni kell az állami hirdetéseket, hogy ne lehessen torzítani a hirdetési-, és azon keresztül a magyar médiapiacot.

Az Európai Uniónak pedig a kibertámadásokhoz hasonlóan a propagandát, kamuhír terjesztést és dezinformációs tevékenységet is üldöznie, büntetnie és szankcionálnia kell a jövőben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 140 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És az viszont teljesen rendjén van, hogy a neoliberális propagandát toló nagytőke német bejegyzéssel az RTL Klubot vásárolta fel?
Döbbenetes, hogy már ilyen nyíltan hazaárulók. Telik az idő, és csak nem jön vissza a Gyuri bácsi által befektetett összeg, gondolom, nagy a prés rajtuk.

Örömmel olvasom, hogy kínodban nem találsz más érvet, mint az agyhalottazást. Pedig nem győzik Ferenc testvérék alá rakni a sámlit, hogy jussanak valamire, mert maguktól nem megy.

Estére inkább csináltál volna egy finom vacsorát és utána a férjeddel borozgattál volna, mintsem ezt a sok érdektelen sületlenségekkel töltötted az idődet.

Bánom én, hogy kivel tölti az estéjét, a lényeg, hogy ne írjon ilyen ovis dolgokat, pláne, ha politikusnak képzeli magát, vagy büszke szlováknak. :)

Ezeknek a nemremiszto kepzodmenyeknek Europa/Soros az isten, az internacionalizmus a haza es az LMBTQXYZ pedig a csalad.
Egeszsegukre, de ne minosuljon mar propagandanak az, ha valaki nem ezt vallja!
Legy becsuletes, Donath es engedd meg, hogy masnak is legyen velemenye, megha mas is mint a tied. Sokat kerek? Azert velemenyszabadsagrol hallottal mar meg te is, ugye?

Más nagy médiacégekre is van hasonló javaslat? Mondjuk a német
médiapiacot uralókéra.

Mindennnél többet mond el, hogy Annácska posztja csak korlátozottan kommentelhető.

Donáthnak az fáj, hogy neki csak a kis lepcses szája a propagandagépezete...De még ez a kicsi is túl nagy!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés