Koronavírustesztre megy Gődény György, a járványtagadó

2020. november 20. 19:47
A hírt a vírustagadó SMS-ben erősítette meg az Indexnek.

Hétfőn tesztelteti magát a koronavírus relativizálásából hírnevet szerző Gődény György - írta meg az Index. Egyelőre ismeretlen, hogy pontosan mikor és hol veti alá magát a PCR-tesztnek. A napokban terjedt el zárt Facebook-csoportokban, a Redditen és a Tumblr-en, hogy a járványtagadó Gődény koronavírusos. Tegnap kerestük a korábbi kamupárt alapítóját, hogy erősítse vagy cáfolja meg a hírt, mire ő azonnal tagadta értesüléseinket. Miután nagyon sokan megosztották a közösségi médiában, hogy a vírusszkeptikus gyógyszerész elkapta a vírust, az Index arra kérte Gődényt, tisztázza a dolgot: vesse alá magát egy koronavírustesztnek, így egyértelműen igazolható vagy cáfolható a híresztelés.

Az ügy előzménye, hogy a Tények Plusz keddi adásában olyan közismert vírustagadókat mutattak be, akik később elkapták a fertőzést. Bár Gődényről nem állították, hogy koronavírusos, mégis szerepelt az anyagban mint a legnagyobb hangadó. Talán ezt érthették félre, de a közösségi médiát végigszántotta a hír, hogy Gődény maga is koronavírusos. Hétfőn minden kiderül, de sem konkrét helyszínt, sem időpontot nem mondott a gyógyszerész. Bár relativizálta a tesztek megbízhatóságát, a járvány tagadása után most már azt kell tagadnia, hogy koronavírusos – írják.

Majka ellopta a show-t?

Napi 4000 új megbetegedés és 100 halott ellenére is sokan kérdőjelezik meg, hogy a koronavírus több lenne egyszerű influenzánál. Gődénytől Majka lopta el show-t, aki saját példáján keresztül, a Covid-osztályról bejelentkezve harcol a szkeptikus nézetekkel szemben, és üzeni a követőinek, hogy vegyék komolyan a koronavírust – írja az Index.

Kép forrása: Gődény György Facebook-oldala

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt fogja mondani, hogy csak megfázott, és tüdőgyulladása volt. Vagy, hogy elvitték az ufók.

Egyébként ő tényleg gyógyszerész? Mármint végzett gyógyszerész?

Hát igen. Némelyik nem kiismeri a szereket, hanem beszedi.

"Akkor csinálok a PCR-teszttel pozitív eredményt, amikor akarok. Ki kell kérni a görbét, és 37 ciklus felett úgyis álpozitív lesz".

Majka ezt már nem hagyta szó nélkül.

"A mai videónak az a lényege, hogy én ezt a Gődény urat mindenféleképpen szeretném meghívni magunkhoz. Jöjjön el ide hozzánk, jöjjön fel az intenzívre, legyen velünk pár napot. Ha van vér a pucájában, akkor maradjon itt velünk pár napot (...) Ha kell, betolatunk egy ágyat magam mellé, nézze meg a nővéreket, mit csinálnak a Covid-osztályon. Persze, maszk nélkül" - mondta Majka, miközben egy ápolónő épp vért vett tőle.

Sok ilyen ember van. De miért félnek bárki is tőlük? Egy bolond százat csinál, majd tízezret, milliót? Végül egy bolond országban bolondra fognak szavazni az emberek? Nem hiszem. Marad egy futóbolond, akit csak a már eleve bolondok követik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés