Orbán Viktor: Nehéz időszak elébe nézünk, de a magyar egészségügy állja a sarat

2020. október 16. 10:32
A közelgő síszezon kapcsán a miniszterelnök hangsúlyozta, „részletesen megismerve az európai helyzetet azt javaslom, hogy ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat”.

„Éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattunk a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatairól” – kezdte videóüzenetét a Miniszterelnök. Mint fogalmazott: „egész Európában nehéz a helyzet. Még Németországban is többen halnak meg mint Magyarországon.

A magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat.

Bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben és a határvédelmet biztosító rendőreinkben is” – jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: „miután a járvány felszálló ágban van, nehéz ősz és talán még nehezebb tél elé nézünk”. A közelgő síszezon kapcsán a miniszterelnök hangsúlyozta, „részletesen megismerve az európai helyzetet azt javaslom, hogy ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat”.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MayorAnna 2020. október 16. 10:37
Nem lehetne tanácsot kérni a kínai miniszterelnöktől:-ők hogy csinálták, hogy már el is felejtették a vírust, és még csak nem is volt náluk ún. második hullám?

A kínaiak fejlesztették ki ezt a biológiai fegyvert és elindították vele a III. világháborút, te szerencsétlen! Milyen tanácsot akarsz te kérni tőlük???

Válaszok:
Gregorius | 2020. október 16. 11:08

A mai napig: DE: 9816, HU: 1085 halott.

Válaszok:
Gregorius | 2020. október 16. 11:13

Én azért zárom ki a biológiai fegyvert, mert a 60 felettieket támadja erősen, amikor a fegyverforgatók sokkal fiatalabbak, azaz más a vírus célcsoportja.

A fajlagos értéket ( pl. 100 ezer lakosra vetített halálozási szám) kell összevetni. Ők vagy 83 millióan, amíg mi 10 millióan vagyunk.

Az elhunytak korát nézve van olyan érzésem, hogy a vírus újra betört néhány idős-otthonba.

A szakdolgozóknak is kell valamilyen extra emelés, mert tárt karokkal várnák őket külföldön ( a csehek már most kérnének segítségként szakasszisztenseket). Ráadásul a tervezett praxis-közösséghez ( háziorvosok) is több magasan képzett szakdolgozó kell (kevés orvos, több képzett asszisztens), itthon kell őket tartani. ( Az USA-ban benne vannak a tíz legjobban fizetett foglalkozás között, persze a sebészek vezetnek.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés