Április óta nem volt ilyen magas a napi új fertőzöttek száma Olaszországban

2020. október 01. 20:25

Újra bevezethetik a szabadtéri maszkviselés kötelezettségét több tartományban.

2020. október 01. 20:25

Egy nap alatt 2548 új fertőzöttet szűrtek ki Olaszországban, ami a legmagasabb adat április 24. óta. Giuseppe Conte miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy január végéig tervezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Az esetszám hirtelen megugrása miatt több tartomány, közöttük a Róma körüli Lazio régió is jelezte, hogy ismét bevezethetik a szájmaszk kötelező használatát szabadtéren a hét végén. Eddig Campania és Szicília tartomány rendelte el ismét a szájmaszk kötelező viselését hatéves kortól felfelé.

Giuseppe Conte kormányfő a korábban október közepéig elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet meghosszabbítását kezdeményezte január végéig. A kormány idén január 31-én léptette életbe a veszélyhelyzetet az első két olaszországi fertőzött azonosítása után.

Az utóbbi huszonnégy órában jelentősen emelkedett a kiszűrt fertőzöttek száma a korábbi 1851-hez képest, de emelkedett az elvégzett vírustesztek száma is; 118 ezernél többet végeztek el egy nap alatt. Utoljára április 24-én volt ennyire magas az egy nap alatt diagnosztizált esetek száma. Az aktív fertőzöttek száma megközelíti az 53 ezret, több mint háromezren vannak kórházban, 291-en intenzív osztályon. A lélegeztetőgépet igénylő betegek száma naponta már tízzel emelkedik. A legtöbb új beteget, 445-öt Venetóban szűrték, ahol egy nap alatt majdnem kétszeresére emelkedett a diagnosztizált fertőzöttek száma. Háromszázkilencven új beteget szűrtek Campaniában, 324-et Lombardiában, 265-öt Lazióban.

Egy nap alatt huszonnégy beteg hunyt el a korábbi tizenkilenc után. Utoljára ennyi halottat egy nap alatt július elején regisztráltak. A járványgörbe az utóbbi több mint egy hónapban lassan, de fokozatosan emelkedett, a kiszűrt fertőzöttek számának heti tizenegy százalékos emelkedésével. Az egészségügyi hatóságok korábban közölték, hogy a betegek számának emelkedését várják, de kizárták az újabb „járványcunamit”. A nyáron lezárt járványkórházakat újranyitották, tizenegyezer intenzív hellyel a Covid-19 betegek számára.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. október 02. 09:46
Magyarországon is csúcsot döntött!
Harangláb
2020. október 02. 09:40
...Nem baj, a lényeg, hogy jöhessenek szabadon a migránsok...
simonvitéz
2020. október 01. 23:02
No, pont itt vagyunk párommal Lombardiában, a Garda tó északi partján, Rivában. Álomszép város, csakúgy mint az egész Garda tó. Holnap meg megyünk vissza Veneto tartományba, Veronába. Aztán szombat Bergamo, majd vasárnap lemegyunk a napfényes délre, Pugliaba 1 hétre. Hej Itália, Itália, de nyomorúságos az ember sorsa :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik