Szeretettel köszöntöm Budapest és egész Magyarország zsidó közösségét az 5781. esztendő beköszönte alkalmából

2020. szeptember 18. 10:28

Karácsony Gergely
Facebook
Legyetek beírva az élet könyvébe! Sana Tova!

„5781

Szeretettel köszöntöm Budapest és egész Magyarország zsidó közösségét az 5781. esztendő beköszönte alkalmából. Nehéz év áll Budapest, Magyarország, sőt az egész világ mögött, de talán az új év, előbb vagy sajnos inkább utóbb, elhozza a megnyugvást is. A mindenkit fenyegető világjárvány – ha nem csak orvosi, de társadalmi szempontból is helyesen kezeljük, – az együtt megélt trauma által akár egymás iránt nyitottabb közösséggé is kovácsolhatja a világot, vallásra, nemzetiségre, bőrszínre való tekintet nélkül. Mindannyiunk közös érdeke, hogy amikor baj van, segítő kezet nyújtsunk egymásnak, és azt a kezet ne egymásra emeljük. Budapest sokszínű világváros, amelyben számos vallási és kulturális közösség tekinthet otthonának. Fővárosunk fejlődése, kultúrája, hagyományai elválaszthatatlanok a zsidó kultúrától, a zsidó vallású, a zsidó kultúrájú magyar emberek munkájától és tehetségétől. Budapest az övék is, mert Budapest mindenkié.

Rós Hásáná a világ születésének ünnepe, amely emlékeztet minket arra a különleges kapcsolatra, amely Isten és gyermekei között van. Egy jobb világban való hitünkre talán nagyobb szükségünk van, mint az elmúlt évtizedekben bármikor. Amikor hirtelen mindannyian bajba kerülünk, fontos, hogy ne feledkezzünk meg azokról az embertársainkról, akiknek életében a baj nem új jelenség. Álljunk ott most is a nélkülözők, a kitaszítottak, a magánytól szenvedők mellett!

És miközben egy kimerítő és lélekölő küzdelem során mindent megteszünk mások és önmagunk védelme érdekében, nem veszíthetjük el azt a bizonyosságunkat, hogy a világ, amelyben élünk jobb hely lehet és jobb hely is lesz. Mert, ahogy az írás mondja: »Ideje van a sírásnak és ideje a nevetésnek«. Azt kívánom a zsidó új év alkalmából, hogy legyen több a nevetés, mint a sírás. Legyen több a tanulás, mint a felejtés, és mindig jusson elegendő szeretet. Legyetek beírva az élet könyvébe! Sana Tova!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még nincsenek beírva?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. szeptember 18. 15:11

Mégis van olyan vallás, ami nem magánügy?

Erdélyi magyarokat köszöntöd e dec 31 én?

Ettől egész Lipótváros beájul. Még a hülye biciklisávok miatti szopást is elfelejtik.

Amúgy ez az karigeri nem ateista?
Sana Tova! -velünk az Isten!
Mirté köszön így egy népcsoportnak egy ateista?

Vajon Karácsonykor a Karácsony Laudetur Iesus Christus - szal köszön?

Ha nem, akkor ez nem diszkrimináció?

Nem beszélve az Allah Akbar-ról!

Augusztus 20-án bezzeg kussoltál te kergebirka!

Csak akkor lesznek, ha maga Karácsony Gergely ragad tollat az íráshoz, hisz AHOGY KARÁCSONY EX KATEDRA, AZ Ő HIVATALOS TEKINTÉLYÉVEL KIMONDJA:
Budapest LÓFASZT a magyaroké:
BUDAPEST MINDENKIÉ!

hA EZT HAMMURÁBY VAGY NABUKANODOZOR MEGTUDJA...
"Már Hammurapi uralkodásának végén, és főleg fia, Szamszuilúna uralkodása alatt több összetevőjű válság bontakozott ki az óbabilóni állam területén. Szerepet játszott ebben a nagy ütemű elszikesedés, a terméseredmények csökkenése, egy klímaváltozás miatti kisebb népvándorlás a hegyvidék és Szíria irányából, valamint ezzel összefüggésben a távolsági kereskedelem akadozása."
elszikesedés,
a terméseredmények csökkenése,
klímaváltozás
népvándorlás
a távolsági kereskedelem akadozása
Okosak voltak a zsidók, ők ilyenekből nem kérnek, inkább belevágnak a nagy világba, és ott vészelnek át - vészeket...
Hogy a végén a jövevény lesz az uralkodó, arról nem tehetnek...

Mivel a zsidó időszámítás kezdete az ember teremtéséhez kötődik, 5781 éve teremtődött az ember.
Akik előbb születtek, léteztek, azok mik voltak?

Az uzsora nem pénzügyi, hanem jogi kategória. A magyar Polgári törvénykönyv megfogalmazása szerint uzsorás szerződés az, ha a szerződő fél a szerződés megkötésekor a másik fél helyzetének kihasználásával feltűnően aránytalan előnyt kötött ki. (Az ilyen szerződés semmis.) (Wiki)

Budapesten több erdélyi él, mint zsidó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés